Ajaxin suurta hyökkääjälupausta Justin Kluivertia on viety kovaa vauhtia Barcelonaan. 18-vuotiaan hollantilaislahjakkuuden on odotettu siirtyvän Kataloniaan isänsä Patrick Kluivertin jalanjäljissä.

Manchester Unitedissa ja Hollannin maajoukkueessa menestyksekkään uran luonut Edwin Van der Sar, kuitenkin neuvoo Kluivertia painamaan vielä käsijarrua. Maalivahti haluaisi nuorukaisen vielä jatkavan kehitystä Ajaxissa.

– Poika seuraa isänsä jalanjälkiä. Tottakai hänellä on erilainen fysiikka ja erilaiset kyvyt. Hän on nopeampi ja molempijalkainen. Hän on kuitenkin vasta 18-vuotias. Hän on pelannut vain 25 ottelua edustuksessa, joten matkaa on vielä kuljettavana, Van der Sar sanoi Omnisportille

– Hänellä on suuri potentiaali ja on hienoa nähdä mitä kaikkea hän on oppinut juniorivalmentajilta seurasta ja sen filosofiasta. Ajax puskee näitä asioita aina eteenpäin. On erittäin palkitsevaa työskennellä Ajaxin kaltaisessa seurassa.

Van der Sar myöntää myös, että maalivahtilegenda haluaisi nuorten kykyjen nousevan huipulle ennemmin Ajaxissa kuin jossakin muualla.

– Me haluamme heidän loistavan Amsterdam Arenalla. Haluamme heidän voittavan pokaaleja meille ja lähtevän vasta muutaman vuoden päästä suurempaan sarjaan. Tavoitteena on pitää heidät useamman vuoden täällä, hollantilainen kertoi.