Andreas Pereira on pelaaja, joka on kuluvan kauden aikana tehnyt lähtemättömän vaikutuksen Valenciaan.

22-vuotias brasilialais-belgialainen laitahyökkääjä tuotiin täksi kaudeksi Valenciaan lainalle Manchester Unitedista. Pereira on pelannut 21 ottelua La Ligassa ja kuusi Copa del Reyssä. Tehoja on syntynyt yhden maalin ja viiden maalisyötön verran.

Nyt kun kausi – ja samalla lainapesti – on lähestymässä loppuaan, Valencia on ilmoittanut haluavansa Pereiran pysyvästi itselleen. Aiemmin asiasta on ollut vain spekulaatiota mediassa, mutta nyt pelaaja vahvisti tiedon itse.

– Valencia on lähestynyt agenttiani. He ovat sanoneet, että he haluavat ostaa minut. Se on imartelevaa, Pereira sanoi South China Morning Postille.

Samalla Pereira halusi oikoa lehdissä esiintyneitä väitteitä hänen ja United-luotsi José Mourinhon viileistä väleistä.

– Ihmiset ovat sanoneet, että olen vaatinut neuvotteluja José Mourinhon kanssa. Todellisuudessa en ole vaatinut mitään.

– Valencia-valmentaja [Marcelino] juttelee kanssani paljon, ja meillä on hyvä yhteisymmärrys asioista. Mutta olen edelleen Manchester Unitedin pelaaja. Minulla on sopimus Old Traffordille kesään 2020 asti. Olen edelleen halukas lyömään läpi Unitedissa. En ole missään vaiheessa etsinyt tietä ulos Unitedista.

”Olen nyt parempi pelaaja”

Mourinho ei tiettävästi olisi halunnut päästää Pereiraa täksi kaudeksi lainalle. Pereira kuitenkin itse vakuuttaa kehittyneensä pelaajana.

[readmore from=Siirtomarkkinat]

– Olen nyt parempi pelaaja. Olen tottunut pelaamaan korkean tason joukkueessa, jonka odotetaan voittavan otteluita. Olen tottunut kilpailemaan tällä tasolla. Olen myös henkisesti vahvempi.

– Me pelaamme hyvää jalkapalloa, ja haemme räjähtäviä vastahyökkäyksiä. Valmentaja vaatii sitä ja keskittyy tarkasti pieniinkin yksityiskohtiin. Hän puuttuu heti asiaan, jos pelaaja tekee jotain väärin.

– Yhdessä pelissä menetin pallon ja ajattelin: ”Hitto! Menetin pallon.” Valmentaja haluaa, etten ajattele tuollaista. Hän haluaa, että keskityn heti prässäämään pallon takaisin meidän joukkueellemme.