Sopimusneuvottelut Barcelonan ja Samuel Umtitin välillä jatkuvat. Asiasta kertoo Mundo Deportivo.

Kaksi vuotta sitten Barcelonaan 25 miljoonan euron kaupassa siirtyneen Umtitin nykyinen sopimus umpeutuu kesällä 2021. Ongelma on se, että 24-vuotiaan topparin sopimuksen ulosostohinta on vain 60 miljoonaa euroa. Lisäksi Umtiti on joukkueen sisäisessä palkkahierarkiassa melko matalalla.

Umtitin kehitys on tainnut yllättää seuran. Ranskalainen on noussut nopeassa tahdissa Barcelonan avainpelaajien joukkoon. Nyt molemmilla osapuolilla on vaatimus: Umtiti haluaa enemmän palkkaa, ja Barcelona haluaa ulosostopykälän selvästi ylemmäs.

MD:n mukaan Umtiti on jo hylännyt kaksi Barcelonan tekemää sopimustarjousta. Nyt pöytään on lyöty jokerikortti: Robert Fernández on pyydetty vetämään neuvotteluja. Fernández oli kaksi vuotta sitten se henkilö, joka vakuutti Barcelonan seurajohdon hankkimaan kokemattoman Umtitin. Samalla Fernández vakuutti Umtitin tarttumaan Barcelonan tarjoukseen.

MD:n tietojen mukaan Barcelona on kyllä suostuvainen nostamaan Umtitin palkkaa, mutta ihan mitä tahansa seura ei ole valmis tarjoamaan. Kataloniassa pyritään ajattelemaan isoa kuvaa. Symbolisesti on tärkeää, että vasta kaksi vuotta seurassa pelannut puolustaja ei nouse kerralla liian korkealle palkkahierarkiassa, koska sen pelätään aiheuttavan dominoefektin joukkueen sisällä.

[readmore from=Barcelona]

Ulosostopykälän Barcelona haluaa nostaa lehden mukaan yli 250 miljoonan euron. Johdonmukaista olisi, että Umtitin ulosostopykälä nostettaisiin saman tien 500 miljoonaan euroon. Se on taso, jolle Sergi Roberton ja Gerard Piquén ulosostopykälät nostettiin jatkosopimusten myötä aiemmin tänä vuonna.

Barcelonan ja Umtitin sopimusneuvotteluissa on myös aikaraja. Mundo Deportivon mukaan seura haluaa saada uuden sopimuksen pakettiin ennen kuin MM-turnaus pyörähtää käyntiin kesäkuun puolivälissä.

Barcelonassa ollaan tiettävästi melko luottavaisia sen suhteen, että Umtiti jää seuraan. Varmuuden vuoksi on silti kartoitettu potentiaalisia korvaajia. Todennäköisin nimi olisi tällä hetkellä Sevillan Clément Lenglet.