Kesällä 2009 Real Madrid hankki brasilialaistaituri Kakán AC Milanista suuren kohun saattelemana. Odotukset Ballon d’Orin kaksi vuotta aiemmin voittanutta tähtipelaajaa kohtaan olivat suuret, mutta hänen aikansa Santiago Bernabéulla oli odotuksiin nähden pettymys.

Neljän kauden aikana madridilaisseura onnistui voittamaan ainoastaan La Ligan ja Copa del Reyn mestaruudet kertaalleen. Nyt Kaká kertoi UOL:lle ajastaan Madridissa.

– 2009 suostuin Real Madridin tarjoukseen, mutta sen siirron jälkeen olin täysin tuhoutunut, koska en pystynyt toistamaan samaa, mitä olin tehnyt Milanissa, Kaká kertoi.

– Olin täysin hukassa. Italiassa kaikki rakastivat minua, mutta Espanjassa he halusivat minun vain lähtevän. Tämän lisäksi José Mourinho oli vaikea valmentaja minulle. Ajattelin, että hän antaisi minulle mahdollisuuden, mutta niin ei koskaan tapahtunut. Harjoittelin, taistelin ja rukoilin todella paljon, mutta ilman valmentajan luottoa.

– Olin todella onnellinen, kun lähdin Real Madridista ja palasin Milaniin. Varsinkin, kun Mourinho sanoi, että olin yksi ammattimaisimmista pelaajista, joiden kanssa hän oli työskennellyt.