Barcelona pelasi eilisen La Liga -ottelun Celta Vigoa vastaan vahvasti kakkosmiehistöllä. Avauskokoonpanossa nähtiin samalla hyvin poikkeuksellinen yksityiskohta.

Tarkemmin sanottuna pitäisi ehkä puhua siitä, mitä ei nähty. Barcelonan avauksessa ei nimittäin ollut yhtään omaa kasvattia. Tällaista ei ole tapahtunut 16 vuoteen, kun mukaan lasketaan La Liga ja Mestarien liiga. Lähimpänä omaa kasvattia oli Denis Suárez, joka siirtyi Barcelona B:hen 19-vuotiaana kesällä 2013.

– En edes miettinyt tällaista asiaa. Normaalisti tämän seuran otteluissa on toki aina omia kasvatteja mukana, Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

[readmore from=Barcelona]

Barcelonan entinen pelaaja ja nykyään seuran suhdetoimintaa hoitava Guillermo Amor laittoi yksityiskohdan rotaation piikkiin.

– Tämä johtui olosuhteista. Rotaation vuoksi joitain pelaajia jätettiin avauksen ulkopuolelle. Lauantaina [Copa del Reyn] finaalissa heitä [omia kasvatteja] voi olla kuusi tai seitsemän, Amor sanoi Mundo Deportivon mukaan.

Ihan kokonaan ilman omia kasvatteja Barcelona ei eilen pelannut. Vaihdosta tulivat sisään Lionel Messi, Sergi Roberto ja Aleix Vidal, jotka kaikki ovat pelanneet La Masiassa.