Voisiko Christian Eriksen pelata jonain päivänä Barcelonassa?

Muun muassa Michael Laudrupin asioita hoitava jalkapalloagentti Bayram Tutumlu avasi sanaista arkkuaan tanskalaisen BT-lehden haastattelussa. Tutumlu kertoi melko avoimesti keskustelustaan eri tahojen – mukaan lukien Eriksenin itsensä – kanssa.

– Christian kutsui minut asunnolleen syyskuussa. Hän pyysi minua kertomaan, mitä vaaditaan että hän pääsisi siirtymään suurempaan seuraan, Tutumlu sanoi BT:lle.

– Sanoin hänelle, että yksi suurempi seura haluaa hänet.

Keskusteluja on kuulemma käyty myös Tutumlun ja Barcelona-puheenjohtaja Josep Maria Bartomeun välillä.

– Kun kävin Barcelonassa, Josep Maria Bartomeu sanoi, että Christian Eriksen on Tanskan paras pelaaja sitten Michael Laudrupin. Sanoin sitten Eriksenille, että Barcelona haluaa hänet.

– Sanoin Christian Eriksenille myös, että Barcelona hakee ostettavissa pelaajissa muitakin asioita kuin vain jalkapallopuolen osaamista. Se päättyi lopulta siihen, että he ostivat [Philippe] Coutinhon.

Samassa yhteydessä Tutumlu haukkui Eriksenin varsinaisen agentin, Martin Schootsin. Tutumlun näkemyksen mukaan Schoots on syy, jonka vuoksi Eriksenin Barcelona-siirto jäi tässä vaiheessa toteutumatta.

– Hän [Schoots] tuhosi sen [siirron]. Mutta olen edelleen jutellut Christian Eriksenin kanssa. Olen sanonut hänelle, että jos hän haluaa suurempaan seuraan, se ei tapahdu tuon agentin kautta.

– Voi olla, että Christian Eriksen on nyt agenttinsa vuoksi pilannut mahdollisuutensa siirtyä Barcelonaan. Mutta hän tietää, mitä pitää nyt tehdä. Toistan vielä: Barcelona osti Eriksenin sijaan Coutinhon, mutta siirron kariutuminen ei ollut Eriksenin vika.

Tutumlun mukaan Barcelonan ovi ei ole lopullisesti sulkeutunut Eriksenin edestä.

– Ei. Yksikään seura ei sulje oveaan Christian Eriksenin kaltaiselta pelaajalta.

Tapaus Daniel Agger aiemmin

Tutumlun näkemyksen mukaan toisenkin tanskalaisen, Daniel Aggerin, Barcelona-siirto kariutui aikoinaan agentin heikkoon toimintaan.

[readmore from=Barcelona]

– Suurin syy Daniel Aggerin Barcelona-siirron kariutumiseen oli hänen agenttinsa, Per Steffensen. Kun Barcelonan entinen puheenjohtaja, Joan Laporta, tapasi hänet, hän sulki oven. Per Steffensenin kaltainen agentti on syöpäläinen.

– Olen varoittanut Christian Erikseniä, ettei hän tekisi samaa virhettä kuin Daniel Agger. Michael Laudrup oli kertonut Barcelonalle, että Daniel Agger sopisi hyvin seuraan. Mutta Daniel Aggerin isä ja erityisesti hänen agenttinsa Per Steffensen tuhosivat kaiken.

– Kun Barcelonan kaltainen seura sulkee oven, se ei avaudu uudestaan.