FC Barcelona vierailee tiistai-iltana Stadio Olimpicolla, kun edessä on Mestarien liigan puolivälierien toinen osaottelu. Kotijoukkue AS Roma hävisi ensimmäisen kamppailun 4-1-lukemin, joten se on todella vaikean haasteen edessä. Camp Noulla tehty vierasmaali on heidän toivon kipinänsä, mutta silti jatkopaikkaan vaaditaan vähintään kolmea osumaa.

Lähes mahdoton tehtävä

Barcelonan vire ennen illan ottelua on erinomainen. Kaikki kilpailut mukaan lukien, sen edellinen tappio on tullut 17. tammikuuta Espanyolia vastaan Copa del Reyssä. Ainoa huolenaihe tuloksissa on viime aikoina ollut kuitenkin juuri vieraspelit. Edellisestä neljästä reissupelistään Ernesto Valverden ryhmä on voittanut yhden ja jäänyt kolmesti tasapeliin.

Tulee kuitenkin muistaa, että tasapelikin riittäisi tiistai-iltana kirkkaasti jatkoon. Jos mietitään Barcelonan kolmen maalin etumatkaa, on hyvä nostaa esiin, että joukkue on päästänyt koko kauden aikana kolme maalia ainoastaan Real Madridia vastaan pelatussa Espanjan Supercupin ottelussa.

AS Roman vire ei ole samaa luokkaa kuin vierailijoiden. Se ei ole voittanut yhtään edellisestä kolmesta ottelustaan ja viikonlopulta niskassa on kirvelevä 0-2-tappio Fiorentinaa vastaan.

Pelaako Busquets?

Molemmat joukkueista pääsevät otteluun hyvästä terveystilanteesta. Barcelonan ainoa merkittävä kysymysmerkki on Sergio Busquets, jonka tarkkaa tilannetta Valverde ei suostunut lehdistötilaisuudessa paljastamaan. Hän on ollut viime viikkoina paljon sivussa ja on todennäköistä, että keskikenttäpelaaja ei ole ainakaan avauskokoonpanossa. Myös laitapuolustaja Lucas Digne on sivussa, mutta hänet on korvattavissa huomattavasti helpommin kuin Busquets.

Eusebio Di Fransescolta puolestaan puuttuu alustavien tietojen mukaan Rick Karsdorp, Cengiz Ünder ja Diego Perotti.

Barcelona on ennakkosuosikki kyseisen ottelun voittajaksi – otteluparista puhumattakaan. Ilman suuria ihmeitä joukkue tulee etenemään jatkoon melko vaivattomasti, mutta jalkapallossa kaikki on mahdollista.

AS Roma – FC Barcelona tiistaina 10. huhtikuuta klo 21:45