Espanjalaismedioissa on puhuttu jo pitkään siitä, että Barcelona haluaa hankkia kesän siirtomarkkinoilta yhden keskuspuolustajan. Aiemmin huhuissa ovat esiintyneet muun muassa Ajaxin Matthijs de Ligt ja Sevillan Clément Lenglet, mutta nyt myös RB Leipzigin huippulupaus Dayot Upamecanon nimi on yhdistetty katalonialaisseuraan.

Ranskalainen jalkapalloaiheinen televisio-ohjelma Telefoot kertoo, että Barcelona olisi valmis käyttämään jopa 100 miljoonaa euroa, että se voittaisi kilpailun 19-vuotiaasta Upamecanosta. Myös Bayern Münchenin, Manchester Unitedin, Arsenalin ja AC Milanin uskotaan tavoittelevan ranskalaistopparia ensi kesänä.

Nuoresta iästään huolimatta Upamecano kuuluu RB Leipzigin puolustuksen avainhahmoihin. Hän pelasi muun muassa yhtä ottelua lukuun ottamatta joukkueensa kaikki tämän kauden Mestarien liiga -ottelut.

Upamecano siirtyi nykyiseen seuraansa tammikuussa 2017 noin 10 miljoonalla eurolla. Hänen erinomaiset peliesitykset, vuoteen 2021 ulottuva sopimus ja siirtosummien yleinen kasvu ovat kuitenkin nostaneet hänen hintansa taivaisiin.