Espanjalaisen jalkapallon ystäville on tarjolla todellista herkkua sunnuntaina, kun Madridin jättiläiset Real ja Atlético kohtaavat.

Molemmat pelasivat europelejä kuluvalla viikolla. Real Madrid otti tiistaina häikäisevän 3-0-vierasvoiton Torinossa Juventusta vastaan Mestarien liigan puolivälierien avausosassa. Maalinteossa Los Blancosilta kunnostautui kahdesti kukapa muu kuin portugalilaistähti Cristiano Ronaldo, joka sai myös syötön Marcelon viimeistelemään rysään.

Myös Atlético oli voitokas. Se kellisti avausjakson osumilla Sportingin 2-0 kotikentällään Eurooppa-liigan puolivälierien avausosassa.

Europelit ovat kummallakin madridilaisjoukkueella vahvasti mielessä, ja se saattaa syödä intoa kotimaan sarjan pelaamisesta.

– Realilla on alla huima peli Juvea vastaan. Jatko ratkesi jo siinä, joten Zizoulla (päävalmentaja Zinedine Zidanella) ei ole edes tarvetta lepuuttaa miehistöään Madridin derbyssä. Voi lähteä ykkösillä. Todennäköisempää on, että pieniä muokkauksia tulee. Muun muassa Lucas Vázquez ja Marco Asensio nousevat ehkä avaukseen, samoin Gareth Bale, joka oli vähintäänkin kettuuntuneen näköinen penkillä Torinossa, Viasatin selostaja Tuomas Virkkunen ennakoi LaLiiga.comille.

Virkkunen muistuttaa, että derbyssä ei ole tällä kertaa kunnian lisäksi jättisuuria panoksia. Molempien pääsy neljän parhaan joukkoon La Ligassa vaikuttaa vuorenvarmalta. Atlético on toisena 67 pisteellä, Real neljä pistettä paikalliskilpailijaansa perässä. Barcelona johtaa sarjaa 10 pisteen erolla.

– Atléticon sekä Realin panostus on euroliigoissa. Ja toisin kuin Real, Atlético saattaa hyvinkin lepuuttaa avainmiehistöään. Atlético pelasi torstaina ja Real tiistaina, joten siitä valkoiset saavat pientä etua.

– Atléticolla on lisäksi ollut isoja huolia saada edes täyttä miehistöä kasaan, koska pelikieltoja ja loukkaantumisia on ollut niin paljon. Cholon (päävalmentaja Diego Simeone) kokoonpanovalinnat ovat mielenkiintoisia sunnuntaina, Virkkunen virnisti.

Madridin derby Real Madrid-Atletico Madrid näkyy sunnuntaina 8.4. Viasat Urheilu -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 17.10 alkaen. Ville Kuusisen selostaman ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viasport.fi.

Juho Hirvonen