La Liga -kausi lähestyy loppuaan ja kevät on ovella. Tässä vaiheessa on hyvä spekuloida hieman kesän siirtomarkkinoita.

Seuraavassa jutussa kertaamme kesän ikkunassa todennäköisiä siirtoja.

1. Sergio Canales (Real Sociedad -> Real Betis)

Canalesin sopimus La Realin kanssa on päättymässä tähän kauteen. Mundo Deportivo kirjoitti viikko sitten, että 27-vuotiaan keskikenttäpelaajan seuraava osoite löytyisi etelästä Real Betisin riveissä. Espanjalainen olisi hyväksymmässä kolmen vuoden sopimuksen.

2. David Juncá (Eibar -> Celta Vigo)

Eibarin vasemman laitapuolustajan David Juncán siirrosta Celta Vigoon on jo Marcan mukaan sovittu. Viimeiset kolme vuotta Eibarissa pelannut espanjalainen päättää sopimuksensa tähän kauteen. Juncásta havitellaan lähtökuopissa olevan Jonnyn korvaajaa. Laitapuolustaja on ollut toistaiseksi haluton jatkamaan vuonna 2019 päättyvää sopimustaan.

3. Pau López (Espanyol -> Real Betis)

Diego Lópezin taakse pudonneen 23-vuotiaan Lópezin sopimus on katkolla. Sevillalaislehti ABC uutisoi keskiviikkona, että maalivahdin siirrosta Real Betisiin on jo päästy sopuun. Lehden mukaan López on solmimassa vuoteen 2023 ulottuvan sopimuksen seuran kanssa.

4. Ander Capa (Eibar -> Athletic Bilbao)

Marcan tietojen mukaan puolustaja Capan siirrosta Athleticiin sovittiin jo syyskuussa. 26-vuotias portugalilainen on kuulunut seitsemän vuoden ajan Eibarin luottonimien joukkoon. Ahtletic on pulittamassa Eibarille Capasta kolme miljoonaa euroa. Puolustajan sopimus tulee olemaan nelivuotinen peräti 50 miljoonan euron ulosostoklausuulilla.

5. Antoine Griezmann (Atlético Madrid -> Barcelona)

Griezmannin ulosostoklausuuli on putoamassa ensi kesänä 200 miljoonasta 100 miljoonaan euroon. Ranskalaisen uutisoitiin maaliskuussa etsineen jo Barcelonasta asuntoa ja siirtoa on pidetty useammassa espanjalaismediassa liki varmana. Griezmann oli lähdössä Atléticosta jo viime kesänä, mutta seuran siirtokielto sai hyökkääjän jäämään. Tänä vuonna tilanne on toinen ja Barcelona tuskin epäröi maksaa sopimusta ulos.

6. Rodrigo Moreno (Valencia -> Atlético Madrid)

27-vuotias Moreno pelaa vahvaa kautta tehtyään 14 maalia La Ligassa. Samalla Valencian hyökkääjä on herättänyt kilpailijoiden kiinnostuksen. Cadena SER:in tietojen mukaan Rodrigo olisi jopa ehdokas Atléticolle Antoine Griezmannin korvaajaksi. Läpimurtovuosi voi avata Espanjan maajoukkuemiehelle oven todelliseen suursiirtoon.

7. Álvaro Odriozola (Real Sociedad -> Real Madrid)

22-vuotias laitapuolustaja Odriozola on Realin kesän ikkunan ykköskohteita. Madrid on kiinnostunut lyömään siirron lukkoon ennen kuin Real Sociedadin mies mahdollsesti matkaa matkaa Espanjan mukana Venäjälle MM-kisoihin. AS:n mukaan La Real ei ole luopumassa avainpelaajastaan alle 40 miljoonan euron. Odriziolan odotetaan olevan valmis siirtymään Madridiin.

8.Takashi Inui (Eibar -> Real Betis)

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas paljasti viime viikolla Inuin vaihtavan kauden päätteeksi maisemaa Real Betisiin. 29-vuotias japanilaislaituri on pelannut Eibarissa vuodesta 2015 lähtien ja tällä kaudella mies on tahkonnut 27 peliä avauksessa. Inuin lähtö tulee jättämään joukkueelle ison loven paikattavaksi.

9. Christian Ganea (FC Viitorul Constanta -> Athletic Bilbao)

25-vuotias Ganea on mielenkiintoinen tapaus. Viitorul Constantan puolustaja edustaa Romanian maajoukkuetta, mutta taustaa löytyy myös Baskimaan alle 18-vuotiaiden ryhmästä. Marcan mukaan Ganean siirrosta Athletic Bilbaoon on jo sovittu. Romanialaisen sopimuksesta on tulossa kolmivuotinen.

10. Dani García (Eibar -> Athletic Bilbao)

Garcían sopimus Eibarin kanssa päättyy kesäkuun lopulla. 27-vuotias keskikenttäpelaaja on matkaamassa seuraavaksi AS:n tietojen mukaan Athletic Bilbaoon. Eibarin ankkuri on urakoinut viimeisen neljän vuoden aikana keskimäärin 35 peliä seuran avauksessa ja rooli on ollut tälläkin kaudella totutun suuri. Ilmaisena espanjalainen tulee olemaan Athleticlle vahva lisä keskikentälle.