Barcelonan siirtomarkkinasuunnitelmat ensi kesän suhteen alkavat hahmottua.

Sisään ollaan tuomassa Antoine Griezmannia ja Arthuria, joten joistain pitää myös luopua. Tällä hetkellä näyttää siltä, että todennäköisin lähtijä on André Gomes. Mundo Deportivo jopa kertoo, että Gomes olisi jättänyt Barcelonalle siirtopyynnön.

Gomes on pelannut Barcelonassa pian kaksi kautta, eikä ole onnistunut murtautumaan säännölliseen avauskokoonpanoon. Yhteensä pelejä on kertynyt 75.

Gomesin lisäksi Barcelona on kutistamassa keskikenttäänsä Rafinhalla, jos vain Internazionale on halukas aktivoimaan lainasiirtoon sisällytetyn 35 miljoonan osto-option. Myynneillä tehtäisiin tilaa Arthurille ja mahdollisesti myös Barça B:stä nostettavalle Carles Aleñálle. 20-vuotias Aleñá tosin todennäköisemmin lainataan ensi kaudeksi muualle.

Laitaosastolle on mahdollisesti odotettavissa ainakin yksi muutos. MD:n mukaan Aleix Vidal haluaa pois, ja Barcelona on periaatteessa suostuvainen hänet myymään. Ongelma on se, että mikään osapuoli ei halua hävitä taloudellisesti. Barcelona haluaisi reilun korvauksen pelaajasta, josta se maksoi 17 miljoonaa euroa kolme vuotta sitten. Vidal taas haluaisi pitää nykyisen palkkatasonsa, mikä taas ei välttämättä onnistu pienemmässä seurassa.

Puolustuspäässä isoin kysymysmerkki on Samuel Umtiti. Barcelona on tiettävästi kartoittanut topparivaihtoehtoja sen varalta, että Umtiti lähtee. Seura haluaisi ranskalaisen jäävän, ja ainakin eilisillan ottelussa ja sen jälkeen Umtiti antoi sellaisia viitteitä, ettei hän halua lähteä.

[readmore from=Barcelona]

Vähemmälle peliajalle jääneistä Lucas Digne on sellainen, jonka Barcelona haluaa vielä jäävän. Akatemiasta ovat nousemassa Marc Cucurella, 19, ja etenkin Juan Miranda, 18, mutta heidän ei vielä nähdä olevan valmiita edustusjoukkueeseen.

Denis Suárez ja Paco Alcácer taas haluavat MD:n mukaan jäädä Barcelonaan, vaikka peliaika on kortilla. Alcáceria seura yrittää tiettävästi pikku hiljaa työntää ulos, sillä kokoonpanoon aletaan raivata tilaa lupaavalle keskushyökkääjälle, Abel Ruizille. Ruiz on toki vasta 18-vuotias, eikä hän ole vielä ollut dominoiva pelaaja edes kakkosjoukkueessa, joten suurta kiirettä ei todennäköisesti ole.