Athletic Bilbaon sarjakausi on ollut suuri pettymys. Joukkue on tällä hetkellä taulukossa vasta 12. sijalla ja voittoja on kertynyt viidenneksi vähiten.

Joukkuetta valmentavan José Ángel Zigandan ei uskota jatkavan seuran peräsimessä enää ensi kaudella vaikka hänen sopimus on voimassa kesään 2019 asti.

Athletic siis etsii uutta valmentajaa ja baskitoimittaja Nika Cuencan mukaan joukkueella on erittäin kunnianhimoiset tavoitteet. Hänen mukaansa seura oli ollut jo yhteydessä vapailla markkinoilla olevaan Thomas Tucheliin, mutta huonolla menestyksellä.

Tällä hetkellä ykköstavoitteena kerrotaan olevan Sevillaa vielä tällä kaudella valmentanut Eduardo Berizzo. Syöpähoidoistaan toipunut argentiinalainen on tällä hetkellä ilman joukkuetta. Berizzo on La Ligan ystäville tuttu myös Celta Vigosta, jossa hän työskenteli vuosina 2014-2017.

Berizzon lisäksi Cuenca mainitsi myös kaksi erittäin kuumaa valmentajanimeä Bundesliigasta. Kiinnostuksen kohteena on siis myös RB Leipzigin Ralph Hasenhüttlin ja Hoffenheimin Julian Nagelsmann. Kummatkin ovat yhdistetty viime aikoina todella suuriin seuroihin, joten heidän varaan Athletic tuskin liikaa luottaa.