Espanjan ja Argentiinan välisessä harjoitusmaaottelussa tehtiin eilen moneltakin osin historiaa.

Argentiinalle 1-6-murskatappio oli historiallisen kova takaisku. Isco puolestaan teki maajoukkueuransa ensimmäisen hattutempun (lue tästä). Isossa kuvassa ehkä kaikkein isoin hetki nähtiin kuitenkin 79. minuutilla, kun Marcos Alonso vaihdettiin kentälle Jordi Alban tilalle.

Se oli Chelsea-pakin uran ensimmäinen A-maaottelu, mutta Marcos Alonso -nimi on kyllä nähty Espanjan maajoukkueessa ennenkin.

[readmore from=Espanja]

27-vuotiaan Marcos Alonson isä, Marcos Alonso Peña, pelasi Espanjan A-maajoukkueessa 22 ottelua vuosina 1981-85. 27-vuotiaan Alonson isoisä Marcos Alonso Imaz eli Marquitos puolestaan edusti Espanjaa kahdessa ottelussa. Hän kuoli vuonna 2012.

Jalkapallohistoria tuntee tiettävästi nyt seitsemän kolmannen sukupolven maajoukkuepelaajaa. Ennen Marcos Alonsoa vastaavaan tekoon ovat yltäneet uruguaylainen Diego Forlán, meksikolainen Javier Hernández, slovakialainen Vladimir Weiss, pohjoisirlantilainen Warren Feeney, egyptiläinen Hazem Emam ja maltalainen André Schembri.