Parhaillaan vietetään virallista maaottelujaksoa. Koska kyseessä on virallinen maaottelutauko, se tarkoittaa sitä, että maat ovat lähes poikkeuksetta valinneet parhaat pelaajansa jakson aikana pelattaviin maaotteluihin.

Muun muassa Suomen A-maajoukkue pelaa kaksi ottelua seuraavien päivien sisään. Ensin Huuhkajat kohtaa Turkin Belekissä perjantaina Makedonian, sitten Maltan maanantaina.

Tosiasia on, ettei kumpikaan ottelu ole varsinainen huippupeli. Sellaisiakin maaottelujaksolta kuitenkin löytyy. Paras esimerkki lienee Saksan ja Espanjan välinen maaottelu, joka pelataan perjantaina.

Koska pisteistä ei vielä pelata, Viasatin selostaja Mikko Innanen uskoo ottelusta kehkeytyvän antoisa sen sijaan, että molemmat nojaisivat vankkaan puolustuspeliinsä.

– Luulen, että siinä kuitenkin ajetaan äijiä sisään. Näissä maaotteluissa saa usein olla viisi vaihtoa ja ne kaikki varmasti käytetään. Kun on kentän täydeltä huippumiehiä, ei maajoukkuetasolla voisi olla parempaa kattausta selostajalle ja katsojalle, ottelun perjantaina selostava Innanen hehkuttaa LaLiiga.comille.

– Tässä ei pelata pisteistä, niin peli ei välttämättä ole niin tarkkaa. Ja monet pelaavat kisapaikastakin, että pääsevät joukkueeseen (kesän Venäjän MM-kisoihin). Taitoa löytyy, niin voi olla aikamoista hurlumheitä. Saksalla on mieletön määrä taitoa ja improvisointikykyä ja sitä kaikkea hyvää mitä futisjoukkueeseen kuuluu. Samat sanat pätevät Espanjaankin, mutta Saksa on jollain tavalla vielä organisoidumpi.

Nimi mieleen

David de Gea, Sergio Ramos, Mesut Özil, Mats Hummels, Marc-Andre ter Stegen… Listaa joukkueiden tähtipelaajista voisi jatkaa vaikka kuinka monta riviä. Kukaan niin sanottu ykköstähti ei kuitenkaan ole se, kenen otteita Innanen kehottaa erityisesti seuraamaan.

– Nostan yhden pelaajan esiin: Sandro Wagner. Hän teki maalin, kun Bayern München hävisi RB Leipzigille. Tuntuu, että hän on noussut esiin kolmekymppisenä. Hän teki maalin myös toissa pelissä Besiktasia vastaan. Hän on todella kova maalintekijä. Sandro Wagner, painakaa nimi mieleen, Innanen huomauttaa.

– Tuntuu siltä, että hän on Saksan maajoukkueen uusi Mario Gomez.

Erityisesti Innanen hehkuttaa Wagnerin, 30, Besiktasia vastaan Bayernin 3-1-vierasvoitossa tekemää osumaa. Mestarien liigan ottelun kooste on katsottavissa täältä.

David Alaba nosti pallon sinne takatolpalle, Wagner hiipi sinne haistelemaan ja tikkasi pallon maaliin rinnalla. Se päätös pitää tehdä tosi nopeasti. Hän oli siinä ja työnsi sen pallon maaliin. Puolustus ja molari olivat kuutamolla, mutta olihan se nerokkaan hyökkääjän oivallus.

Maaottelu Saksa-Espanja näkyy perjantaina 23.3. kello 21.40 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Mikko Innasen selostaman ottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viasport.fi.

Juho Hirvonen