Lionel Messin synnynnäinen taituruus, uutteruudella jalostetut lahjat ja vertaansa vailla oleva jalkapalloäly ovat yhdistelmä, jolla on ihastutettu miljoonia ja taas miljoonia jalkapallon ystäviä jo useiden vuosien ajan. Messin muutama vuosi sitten solmima yhteistyösopimus urheiluvälinejätti Adidaksen kanssa on puolestaan tuonut luovuuden ihailtavaksi myös mainosmaailmaan.

Adidas julkaisi jokin aika sitten mainosvideon, jossa Barcelona-taituri esittelee taitojensa avulla uusia Nemeziz-nappulakenkiä. Englanniksi tekstitetty video on jälleen kerran todella komeaa katseltavaa.

Alkajaisiksi ”Kirppu” lämmittelee ja vaihdatuttaa teknologian avulla nappistensa väriä. Sitten on aika alkaa harhautella.

Ensin argentiinalainen kuljettaa palloa pelkkien treenikeppien välissä, mutta pian hän kaipaa lisää haastetta – eli oikeita vastustajia. Vuoron perään Messi kikkailee kahville jalkapallon pelaajan, koripalloilijan ja lopulta isokokoisen koiran. Seuraavaksi videolla vilahtaa seurakaveri Luis Suárez, josta ei ole Messille myöskään vastusta.

Sitten Messi harhauttaa kaksi vastustajaa pienessä huoneessa seinää pitkin hypelleen. Ei hassumpaa. Ja lopulta on edessä päähaaste.

Messi tilaa treenikentälle amerikkalaisen jalkapallon pelaajia. ”Enemmän, enemmän”, hän huutaa ohjaajalle. Ja kuten arvata saattaa, ei jenkkifutaajistakaan ole Messille minkäänlaista vastusta. Lopuksi hän pamauttaa pallon turhautuneena verkkoon, todeten isonkin vastustajajoukkion itselleen liian heppoiseksi.

Luonnollisesti miljoonan katsojan raja ei ole ollut minkäänlainen mittari videolle, vaan sitä on katseltu eri linkkien kautta valtavan monia kertoja.