Barcelona aikoo ottaa lähitulevaisuudessa haltuunsa Pohjois-Amerikan naisjalkapalloilun. Cadena SER -radiokanava kertoi, että Barcelonan seuraorganisaatio aloittaa yhteistyön koripallolegenda Earvin ”Magic” Johnsonin kanssa ja perustaa joukkueen Yhdysvaltain naisjalkapalloliigaan NWSL:ään.

Barcelonan naisjoukkueen toiminta laajenee Yhdysvaltoihin vuonna 2019. Joukkue tulee pelaamaan Banc of California -stadionilla, joka on myös miesten joukkue LAFC:n kotiareena.

Tarkempia tietoja yhteistyökuvioista ei vielä ole selvillä, mutta tiedossa on, että Barcelona on hamunnut jalansijaa Yhdysvalloista jo pidemmän aikaa. Joitain vuosia sitten Barcelonan silloinen puheenjohtaja Joan Laporta keskusteli MLS:n puheenjohtaja Mark Abbottin kanssa mahdollisuudesta perustaa Barcelonalle oma joukkue MLS:ään.

58-vuotias Magic Johnson oli yksi vuoden 1992 kesäolympialaisten ”Dream Teamin” tunnetuimmista jäsenistä. Hänet valittiin uransa aikana myös kolme kertaa NBA:n parhaaksi pelaajaksi. Johnsonilla oli myös tärkeä edelläkävijän rooli HIV-valistuksessa, sillä hän tuli taudinkantajana julkisuuteen vuonna 1991.

Yhdysvaltain NWSL-sarjaa pidetään jo nyt yhtenä maailman parhaista naisjalkapalloilusarjoista, ja liiga tulee lähivuosina laajenemaan merkittävästi. Sarjan yleisökeskiarvo oli viime vuonna reilut 5 000 katsojaa/ottelu, ja parhaalla joukkueella Portland Thornsilla 17 653 katsojaa/peli.

Barcelonan naisjoukkue taistelee Espanjan La Ligan mestaruudesta kiivaasti Atlético Madridin kanssa. Se on myös selvittänyt tiensä naisten Mestarien liigan puolivälierävaiheeseen.

 

Lähde: AS