Real Madrid lähti kauteen 2017-2018 ilman yhtään kunnon megahankintaa. Kaikki tulokkaat olivat nuorten maajoukkueikäisiä pelaajia rajallisella pääsarjakokemuksella, eikä yksikään heistä ole noussut vakiokokoonpanon pelaajaksi. La Ligan kärki pääsi nopeasti karkuun, ja Realin ainoa mahdollisuus pokaaliin on Mestarien liigassa.

Ensi kesänä on tiettävästi taas toinen ääni kellossa, ja sisään lienee tulossa ainakin yksi kunnon galactico. Vahvistusta haetaan ennen kaikkea hyökkäykseen, ja monet uskovat, että Real Madrid vie vihdoin ja viimein maaliin jo vuosia sitten huhutun Robert Lewandowskin hankinnan.

Elokuussa 30 vuotta täyttävä puolalaishyökkääjä päätyi jo keväällä 2013 Realin hankintalistalle, kun hän paukutti neljä maalia Madridin verkkoon yhdessä ottelussa. Tuolloin Lewandowski pelasi vielä Borussia Dortmundissa. Realin puheenjohtaja Florentino Pérez kysyi tuolloin tiettävästi Lewandowskilta suoraan, haluaisiko hän tulla Real Madridiin, mutta isokokoinen maalitykki siirtyi kuitenkin kesällä 2014 Bayern Müncheniin.

[readmore from=Lewandowski-Robert]

Nyt AS kertoo, että Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane on jo antanut Lewandowskin hankinnalle hyväksyntänsä. Lehden mukaan Real Madrid on jo päässyt alustavaan yhteisymmärrykseen Lewandowskin israelilaisagentin Pini Zahavin kanssa.

Seuraavaksi edessä ovat haastavat neuvottelut Bayern Münchenin kanssa. Bayern ei ole halukas Lewandowskista luopumaan, mutta saattaa suostua siirtoon, jos hinta nousee lähelle 100 miljoonaa euroa. Real voi myös luopua osana kaupankäyntistrategiaa 42 miljoonasta eurosta, jotka Bayernin pitäisi sille maksaa, mikäli se haluaa hankkia lainapelaajansa James Rodríguezin pysyvällä siirrolla omakseen.

Real Madridiin on huhuissa yhdistetty usein myös Tottenhamin Harry Kane, mutta AS:n mukaan valinta kohdistuu Lewandowskiin, eikä Kane ole enää ajankohtainen. Syitä tähän on kaksi: Tottenham pyytää Kanesta aivan liian korkeaa hintaa ja toisekseen Kanen luonteen arvellaan olevan liiaksi sisäänpäin kääntynyt Madridin imagoa ajatellen.