Vilkaistaanpa Luis Suárezin Twitter-tiliä hieman. Tuorein päivitys on hääpäiväonnittelu omalle vaimolle, ja sitä ennen onnentoivotus pelikaveri Lionel Messille tämän sadannesta Mestarien liiga -maalista.

Hieman aiemmin löytyy asiaankuuluva surunvalitteluviesti menehtyneen Fiorentina-kapteenin Davide Astorin läheisille, ja sitten tuttuja poseerauskuvia lentokoneessa Messin ja Philippe Coutinhon kanssa sekä otoksia Barcelonan harjoituksista.

Kaiken tämän seasta löytyy kuitenkin tietoisku Malesian arkkitehtuurista.

Luis Suárez

@LuisSuarez9
The gable of The Stadthuys in Melaka is believed to be the oldest surviving Dutch structure in the East. Next to it stands the Christ Church, which was built in 1753, making it the oldest Protestant church in Malaysia. Listed as a UNESCO World Heritage site. @TourismMalaysia

Siis mitä että? Miksi ihmeessä uruguaylaishyökkääjä twiittaa Malesiassa sijaitsevista hollantilaistaustaisista rakennelmista ja vanhimmista protestanttikirkoista? Vieläpä päivänä, jolloin hän ei mitenkään voinut olla Malesiassa matkalla.

Viestiin linkattu ”Tourism Malaysia” antaa kuitenkin selvän vihjeen siitä, mistä on kyse. Selataanpa hieman alemmas…

Suárezin tililtä löytyy myös twiittejä Malesian sukellusmahdollisuuksista, patikointimaastoista ja hyvän kiinalaisen uudenvuoden toivotuksista. Sekä tietysti malesialaisten ruokalajien maistelua.

Luis Suárez

@LuisSuarez9
To all the diving and snorkeling buffs out there, Sabah is a must-visit for you! Look at the crystal clear waters swarming with exotic marine life and beautiful coral reefs.

Visit malaysia.travel/en/my/places for travel and destination info! @TourismMalaysia

Luis Suárez

@LuisSuarez9
Gunung Mulu National Park is one of the most majestic and thrilling nature destinations located in the state of Sarawak. Hiking around here will take you up some dramatic peaks and magnificent caves.

Visit malaysia.travel/en/my/places for travel and destination info!

Luis Suárez

@LuisSuarez9
Other than celebrating and experiencing different cultures in Malaysia, I'm also learning some basic Malaysian words. Happy Chinese New Year everyone. Malaysia is a country that celebrates its diversity. Find out more malaysia.travel/en/my/places for info!
@TourismMalaysia to video

Luis Suárez

@LuisSuarez9
Me atreví con los platos más tipicos de Malasya... acá está el resultado.

I got to try the most typical plates of Malasya.. here’s the result.

Visit malaysia.travel/en/my/places for travel and destination information!

Tässä vaiheessa varmasti viimeisetkin ovat arvanneet, että kyse on yksinkertaisesti mainossopimuksesta. Malesian turismia edistävät tahot ja Suárez tiedottivat marraskuussa vuoden kestävästä yhteistyöstä.

Luis Suárez

@LuisSuarez9
I am proud to announce that i am collaborating with @TourismMalaysia to promote the country!

Nykyaikaan kuuluu, että kohdeyleisö tavoitetaan usein parhaiten huippusuosittujen urheilu- tai viihdealan tähtien sosiaalisen median kautta, ja saapa Suárezkin vaivan palkkana kunnon korvauksen – Marketing Interactive -sivuston mukaan 160 000 euroa per jokainen video, jossa hän on mukana.

Kun yhteistyö alkoi, Suárezilla oli Twitterissä 12,5 miljoonaa seuraajaa, ja Instagramissa kaksin verroin. Kritiikittä sopimusta ei kuitenkaan otettu vastaan, vaan Malesian turismiministerin oli Bleacher Reportin mukaan pakko puolustaa Suárezin valintaa kampanjan keulakuvaksi. Opposition äänitorvet muistuttivat Suárezin kurinpitohistoriasta, sillä uruguaylainen on saanut uransa aikana kolme kertaa pelikieltoa vastustajan pelaajan puremisesta.