Lionel Messin saavutukset eivät ole jääneet Jari Litmaselta huomioimatta.

Messi on jatkuvasti valokeilassa, joten hänet luonnollisesti tunnetaan ympäri maailman. Mutta sen lisäksi Messiä ja Litmasta yhdistää yksi ja sama seura: Barcelona.

Litmanen pelasi Barcelonassa vuosina 1999-2001. Messi puolestaan siirtyi Newell’s Old Boysin junioreista Barcelonan akatemiaan kesällä 2000. Tuohon aikaan Messi oli juuri täyttänyt 13.

Fabric of Football -tilaisuudessa Litmanen antoi videohaastattelun, jossa hän puhui muun muassa Barcelonasta. Litmanen myönsi, että sana nuoresta Messistä ja kolme vuotta vanhemmasta Andrés Iniestasta kiiri jo tuolloin edustusjoukkueen keskuuteen.

– Muistan Barcelona-ajoiltani Iniestan, joka pelasi juniorijoukkueessa. Hän oli jo juniorina poikkeuksellinen, Litmanen sanoi.

– Noihin aikoihin minä olin lähdössä, ja Messi oli nousemassa. Hänestä puhuttiin paljon. Näin joitain videokoosteita hänestä, kun hän oli 12-vuotias.

– Heissä oli jotain erityistä jo tuolloin.

”Yksi kaikkien aikojen parhaista”

Samassa haastattelussa Litmanen nosti Messin historian parhaiden pelaajien joukkoon.

– On uskomatonta, että hän on ollut kaikkein korkeimmalla tasolla jo kymmenen vuotta.

[readmore from=Barcelona]

– Kaikki tietävät hänet, kaikki tietävät mitä hän tekee ja mitä hän yrittää seuraavaksi. Ja silti hän onnistuu.

– On ihan selvää, että hän on yksi kaikkien aikojen parhaista. Hän on samassa luokassa Pelén, [Diego] Maradonan ja Johan Cruijffin kanssa.

– Hän on hämmästyttävä. Hän pystyy tekemään jatkuvasti noita asioita, vaikka kaikki analysoivat häntä.

Videolla Litmanen kertoo myös, miksi hänen mielestään Barcelona on kyennyt tällä kaudella repimään niin suuren eron Real Madridiin La Ligassa.

GOAL

@goal
Is Lionel Messi the best the world's ever seen? 🌍

Barca legend Jari Litmanen thinks so...