Atlético Madrid voitti torstaina venäläisen Lokomotiv Moskovan vieraskentällä 5-1 Eurooppa-liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Wanda Metropolitano Atléticon 3-0-voittoon.

FC Lokomotiv Moscow

@fclokomotiv_eng
🗞| TEAM NEWS Yuri Syomin names the squad for the #LokoAtléti clash

Atlético de Madrid

@atletienglish
🏧👥 | STARTING LINEUP
Here’s our starting XI for tonight's #UEL match!!
🔴⚪🔴 Atleeeeeeeeeeeeeti!
#AúpaAtleti #LokomotivAtleti

Espanjalaiset aloittivat ottelun vahvasti, ja ensimmäinen maali nähtiin jo vartin pelin jälkeen.

Atlético eteni moskovalaisten puolustusalueelle rauhallisilla ja harkituilla syötöillä. Lopulta pallon otti mukaansa Ángel Correa, joka käytti pelivälineen Kokella, harhautti vielä yhden Lokomotiv-puolustajan ja laukoi tarkan kudin sisään vasemman tolpan juureen.

OptaJose

@OptaJose
8 - @AngelCorrea32 has scored 8 goals this season in all competitions, the same as in his two previous campaigns for @atletienglish #UEL. Exact.

Lokomotiv Moskova ilmoittautui peliin mukaan vain hetkeä myöhemmin Maciej Rybusin komealla maalilla. Illan isäntäjoukkue antoi kulmapotkunsa nopeasti, ja pallo toimitettiin 25 metriin Rybusille, joka antoi vasurinsa laulaa. Atléticon maalivahti Axel Werner ei voinut muuta kuin ihastella pallon kulkua verkon perukoille.

Vaikka ottelupari oli jo pitkälti pelattu ensimmäisen osaottelun jälkeen, ei moskovalaisia voinut syyttää yrityksen puutteesta, sillä he johtivat tauolle mentäessa maalintekoyrityksiä lukemin 9-5.

Atlético oli kuitenkin tyly vieras. Toista jaksoa ehdittiin pelata vain puolitoista minuuttia, kun pallo oli jälleen isäntien maalissa. Espanjalaiset siirtelivät ensimmäisen maalin tavoin pelivälinettä fiksusti pelaajalta ja laidalta toiselle, kunnes se pelattiin Saúl Ñíguezille. Espanjalaistaituri levitti vasemmalle laidalle Filipe Luísille, joka palautti sen ensimmäisellä kosketuksellaan Ñíguezille. Atlético-kasvatin tarvitsi vain ohjata pallo sisään, ja peli oli 2-1.

Vaikka ottelu kulkikin Atléticon tahtiin, epäonni potki madridilaisia ja tarkemmin sanottuna laitapuolustaja Luísia jaloille. Brassipuolustaja syöksyi estämään Éderin laukausta, minkä seurauksena Éder potkaisikin vahingossa Luísia pohkeeseen. Luís jäi kierimään kentälle kivuliaan oloisena, ja hänet jouduttiin kantamaan paareilla pois.

Alejandro Etcheverry

@UruAlejandro

¡Preocupación en el Atlético de Madrid y en Brasil! Filipe Luis fue a tapar un contragolpe del Lokomotiv y sin querer Eder le termina pegando directamente en el tendón de Aquiles de la pierna izquierda. Lo llevaron directamente al vestuario.
Aquí la imagen que provocó la lesión de Filipe Luis.

Hetkeä myöhemmin alkoi Fernando Torresin näytös. Vaihdosta kentälle tullut Antoine Griezmann ajoi ahnaasti moskovalaisten rangaistusalueelle ja maalivahti Anton Kochenkov joutui kaatamaan ranskalaishyökkääjän sääntöjen vastaisesti. Pilkkua asettui ampumaan Torres, joka ampui pelivälineen itsevarmasti keskelle maalia.

Sama mies oli asialla vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Atlético siirtyi 4-1-johtoon. Correa harhautti ensin kaksi moskovalaispuolustajaa täysin kuutamolle ja petasi avopaikan Torresille, joka sijoitti pallon tarkalla laukauksella oikeaan alakulmaan.

Läpi ottelun kotijoukkuetta piinannut Correa järjesteli Atléticolle vielä yhden maalin. Argentiinalaishyökkääjä kamppaili pallon itselleen vasemmalla laidalla, ohitti laitapuolustaja Rybusin nostamalla pallon hänen yli ja asetteli pelivälineen Griezmannille, joka chippasi pallon taidokkaasti rangaistusalueen tuntumasta takanurkkaan.