Sevilla järjesti sensaatiomaisen tempun eilen illalla. Maalittoman avausosan jälkeen joukkue löi Old Traffordilla taululle lukemat 2-1 ja pudotti Manchester Unitedin Mestarien liigasta.

Sevilla on edennyt Mestarien liigan tai sitä edeltäneen Euroopan Cupin puolivälieriin vain kerran aiemmin, vuonna 1958. Puhutaan siis hyvin poikkeuksellisesta tapahtumasta.

Lue tästä, mitä Sevillan päävalmentaja Vincenzo Montella sanoi pelin jälkeen.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa United-luotsi José Mourinho yritti lähinnä lakaista tappion nopeasti maton alle.

– Olen istunut tässä tuolissa kahdesti aiemmin Mestarien liigassa, ja olen pudottanut Man Unitedin kahdesti. Porton puikoissa – Man United ulos. Real Madridin puikoissa – Man United ulos. Eli ei tässä ole mitään uutta tälle seuralle, Mourinho sanoi.

– En halua tehdä tästä draamaa, meillä ei ole aikaa siihen. Meillä on peli lauantaina, joten voimme olla surullisia vain 24 tuntia. Sitä paitsi tämä on jalkapalloa, ei mikään maailmanloppu.

”Meillä oli vaarallisia paikkoja”

Mourinhon näkemys pelistä oli se, että se oli hyvin hänen joukkueensa kontrollissa.

– Aloitimme todella hyvin ja positiivisesti. 10-15 minuutin aikana emme saaneet maalia, ja Sevilla pääsi mukaan.

– Heillä on keskikentällään pelaajia, jotka ovat hyviä pitämään palloa. He tekivät sitä suuren osan ajasta. Ensimmäiseltä puoliajalta en muista, että heillä olisi ollut yhtään vaarallista tilannetta. Se oli hyvä, kontrolloitu esitys ilman mitään uhkaa.

– Meillä sen sijaan oli vaarallisia paikkoja ensimmäisellä puoliajalla, ja toisenkin jakson aloitimme hyvin. Ensimmäinen maali tietysti muutti pelin kulun.

”Kiinnostaako oikeasti?”

Sevillan ratkaisijaksi nousi vaihdossa ottelun aloittanut Wissam Ben Yedder, joka pelasi noin 20 minuuttia ja teki joukkueensa molemmat maalit.

Lue tästä, miten Ben Yedder juhlisti voittoa tv-haastattelussa.

– Joskus minä olen onnekas vaihtojen kanssa, ja joskus vastustajan valmentaja on onnekas vaihtojensa kanssa. Se oli hyvä liike Vincenzolta [Montella] ottaa sisään Ben Yedder.

Unitedille kirjattiin kahdessa ottelussa yhteensä vain neljä laukausta kohti maalia. Mourinholta pyydettiin kommenttia asiaan.

– Tilastoja, tilastoja.

[readmore from=Sevilla]

Eräs espanjalaistoimittaja puolestaan kysyi, onko Unitedin kausi pettymys.

– Kiinnostaako teitä espanjalaismediassa oikeasti meidän kautemme monimutkaisuus?

Lopuksi Mourinho vakuutteli, että häviäminen kuuluu prosessiin.

– Kaikki käyttävät rahaa, emme vain me, eikö? Tämä on luonnollinen prosessi.

– En kadu mitään. Tein parhaani, pelaajat tekivät parhaansa. Me yritimme, hävisimme. Se on jalkapalloa.