© Kuva: Getty Images

La Liga -maalivahti selvisi hilkulla terrori-iskusta – kertoo nyt mitä 14 vuotta sitten tapahtui

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

11. maaliskuuta vuonna 2004. Madridin junaverkostossa räjähti kymmenen pommia. 191 kuoli ja 2050 loukkaantui. Málagan maalivahti Roberto Jiménez selvisi, koska myöhästyi junasta.

Nyt Roberto on 32-vuotias. Useampi espanjalaislehti kertoo nyt miehen päivästä 14 vuotta sitten.

– Heräsin ihan samalla tavalla kuin muinakin kouluaamuina. Aamutoimet, aamupala ja kävely Vicálvaron asemalle. Sieltä junalla Atochaan, jossa vaihdoin junaa ja matkustin Alcorcóniin, missä kouluni sijaitsi, Roberto kertoi.

– Tuona aamuna tajusin, että olin myöhästymässä junasta. Mutta halusin viettää aamulla vielä hetken isäni kanssa ennen kuin tiemme taas erkanisivat.

– [Asemalla] kuulin junan jo tulevan. Juoksin portaita kolme kerrallaan. Pettymyksekseni junan ovet olivat jo sulkeutumassa. Painoin oven avausnappia uudestaan ja uudestaan, mutta juna alkoi jo liikkua. Oli selvää, että sinä päivänä saapuisin kouluun myöhässä. Tai tarkemmin sanoen, en saapuisi ollenkaan.

– Viisi minuuttia myöhemmin laiturilla kuului ääntä. Räjähdyksen ääni kuului kaukaa, mutta kiskot värisivät. Jokin oli räjähtänyt läheisellä Santa Eugenian asemalla.

– Rauhallinen ääni kehotti ihmisiä poistumaan laiturilta ja asema-alueelta. Ennen ihmisryntäystä minä hyppäsin jo aidan yli ja palasin kotiin. Kerroin äidilleni, mitä oli tapahtunut. Me laitoimme television päälle katsoaksemme, oliko siellä mitään tietoa.

– Tv:stä näimme, kuinka surullisesta tarinasta oli kyse. Kysymys kuuluu, mitä minulle olisi tapahtunut, jos olisin päässyt junaan. Samat kysymykset pyörivät kerta toisensa jälkeen päässäni – aivan kuin se olisi tapahtunut eilen.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden