Real Madrid osti Gonzalo Higuaínin River Platesta kesällä 2006. Kolme vuotta myöhemmin ostettiin Karim Benzema. Kumpaan olisi kannattanut uskoa?

Higuaín ja Benzema pelasivat Realissa samaan aikaan neljä kautta. Sitten tuli eron aika. Toisesta piti luopua, koska kumpaakaan ei kiinnostanut kakkosviulun soittaminen. Realin päätös: luovutaan Higuaínista ja pidetään kiinni Benzemasta.

Lähtönsä jälkeen Higuaín, 30, on iskenyt Napolille ja Juventukselle yhteensä 239 ottelussa 145 maalia ja antanut 35 maalisyöttöä (Transfermarktin mukaan). Samalla aikavälillä Benzema, 30, on pelannut 215 ottelua ja iskenyt tehot 101+57. Eli kumpi on ollut parempi?

Higuaín on iskenyt lähtönsä jälkeen keskimäärin 0,61 maalia ottelua kohden. Benzeman vastaava lukema on 0,47. Suoraan maalinteossa (maali tai maalisyöttö) Higuaín on ollut mukana keskimäärin 0,75 kertaa ottelussa. Benzeman lukema: 0,73. Eli aika tasoissa mennään.

No mitä pelaajat ovat viime vuosina voittaneet?

Higuaínin palkintokaapista löytyvä Italian-ajoilta Serie A:n voitto, kaksi Coppa Italiaa ja Supercoppa Italiana.

Benzema on voittanut niin ikään kerran pääsarjamestaruuden. Lisäksi vitriiniin on lisätty yksi Copa del Rey, yksi Espanjan Supercopa, kolme UEFA:n Super Cupia, kolme seurajoukkueiden maailmanmestaruutta ja ennen kaikkea kolme Mestarien liigan voittoa.

[readmore from=Real-Madrid]

Voitaneen siis sanoa, että Benzema on voittanut huomattavasti enemmän.

Se on sitten kokonaan toinen juttu, mihin suuntiin pelaajien käyrät ovat menossa. Tällä kaudella Higuaín on iskenyt Juventukselle 37 ottelussa tehot 21+5. Benzeman lukemat ovat 33 ottelun jälkeen 8+9.

Higuaín on siis ollut suoraan maalinteossa mukana 0,70 kertaa ottelua kohden – eli hieman keskiarvoaan heikommin. Benzeman vastaava lukema on tältä kaudelta vain 0,52. Se on Benzeman omaan tasoonkin suhteutettuna heikko lukema.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila