Barcelona ja Chelsea iskevät yhteen Mestarien liigassa keskiviikkoiltana.

Kyseessä on Mestarien liigan neljännesvälierien toinen osaottelu. Lontoossa pelattu ensimmäinen osa päättyi 1-1-tasapeliin. Ottelun alla Marca haastatteli Chelsean Cesc Fàbregasia, joka tuntee Barcelonan ja Camp Noun kuin omat taskunsa.

Fàbregasilta kysyttiin, millaista on palata pitkästä aikaa ”kotiin”.

– Siitä tulee vaikeaa, vaikea ottelu. 90 minuuttia Camp Noulla on pitkä aika mille tahansa joukkueelle. Tiedämme, että meidän on yllettävä yllätykseen, mutta olemme valmistautuneet siihen, Fàbregas sanoi.

Avausosassa Barcelona piti palloa 68-prosenttisesti, ja Chelsea yritti pitää linjojen välit tiiviinä. Fàbregas nosti osuvasti esiin syyn, jonka vuoksi Camp Noulla puolustaminen on vaikeampaa kuin Stamford Bridgellä.

– Camp Nou on kenttänä hyvin suuri. Siellä on juostava paljon ja liikuttava joukkueena.

Fàbregas on väitteessään täysin oikeassa. Football Stadiums -sivuston mukaan Stamford Bridgen kenttä on 103 metriä pitkä ja 67 metriä leveä. Camp Noun vastaavat mitat ovat 105 x 68. Camp Noulla on siis peräti 239 neliömetriä enemmän tilaa. Kun jaetaan kentät kolmeen osaan, ero on 80 neliömetriä. Niin paljon enemmän Chelsean pitäisi tukkia omalla kenttäkolmanneksellaan tilaa linjojen välissä ja selustassa.

Fàbregas on silti luottavainen, että kyttäily tuottaa myös Chelsealle paikkoja.

– Me kyllä saamme paikkoja. Se on varmaa. Avainasemassa on se, että meidän on käytettävä tilaisuudet hyväksemme.

– Meidän on oltava fiksuja. Emme voi lähteä alusta asti hulluina hyökkäämään, koska muuten he tekevät tuhojaan. Meidän on tiedettävä, miten kannattaa pelata.

Fàbregas sanoi myös, millaista on pelata vanhoja ystäviä vastaan.

– Pidän siitä. Olen tehnyt sen Arsenalin paidassa, ja nyt Chelsean riveissä. Se on tuntunut hyvältä. Ei minua haittaa pelata ystäviä vastaan. Päinvastoin, se motivoi minua.