Eurooppa-liigassa on jäljellä enää 16 joukkuetta, ja näistä kaksi tulee Espanjasta. Atlético Madrid on vedonlyöntiyhtiöiden mielestä kilpailun suurin voittajasuosikki, ja tänään se saa vastaansa venäläisen Lokomotiv Moskovan. Ottelu Wanda Metropolitanolla alkaa klo 20.

Atlético Madrid joutuu otteluun ilman ykkösvahtiaan Jan Oblakia, mutta puntit tasoittuvat hieman, sillä myöskään 12 maalia (4 Eurooppa-liigassa) tällä kaudella Lokomotiville tehnyt perulainen Jefferson Farfán ei pysty pelaamaan. Farfán ei toipunut lonkkavammastaan ajoissa.

Sen sijaan kentällä tullaan näkemään kokenut Kroatian maajoukkuetoppari Vedran Corluka, joka ei ole pelannut tällä kaudella vammojen takia vielä minuuttiakaan. Corluka nimettiin pelituntuman puutteesta huolimatta myös jo Kroatian maaliskuisiin maaotteluihin.

Ottelun alla Lokomotivin päävalmentaja Juri Sjomin puhui Atléticosta suurella kunnioituksella.

– Tiedämme, että vastustajamme on yksi Euroopan parhaista joukkueista. Näytän silloin tällöin pelaajilleni malliksi, kuinka Atlético pelaa ja valmistautuu otteluihin, Sjomin kertoi AS:n mukaan.

Pari viikkoa sitten Eurooppa-liigassa kauhisteltiin venäläisten Spartakin ultrakannattajien hulinoita vieraspelissä Espanjassa Athletic Bilbaota vastaan. Sjomin on vakuuttunut siitä, että tänään Madridissa päästään vähemmällä.

– Missään tapauksessa mitään ei tule tapahtumaan. Venäläiskannattajilla on huono maine, mutta se johtuu osittain lehdistöstä, joka kylvää pelkoa. Lehdet kirjoittavat paljon ultrista, mutta eivät he sen aggressiivisempia ole kuin Espanjassakaan. Ei ole mitään pelättävää, Sjomin lisää.

– Luulen, että se on argumentti Venäjän MM-kisoja vastaan, mutta ei huolta. Otamme kannattajat vastaan perinteisellä vieraanvaraisuudellamme, leivän ja suolan kanssa.