FC Barcelona pelaa Mestarien liigaa vasta ensi viikolla, mutta otteluvapaata arkea se ei silti vietä. Keskiviikkoiltana Lleidassa pelataan Katalonian Supercup, jossa vastakkain asettuvat kaksi alueen (ja kaupungin) suurinta seuraa Barcelona ja Espanyol.

Mistään aivan kauden himotuimmasta pystistä ei puhuta, mutta komean pokaalin voittajajoukkue kuitenkin nosteltavakseen saa. Molemmat joukkueet peluuttavat varmasti pitkälti reservipitoista miehistöä, mutta on Barcelonalla silti mukana ottelussa myös kahdeksan ykkösjoukkueen pelaajaa – kaikki heistä enemmän tai vähemmän niukalle peliajalle jääneitä.

Barcelonan pelaajalistan terävintä kärkeä edustaa seuran kaikkien aikojen toiseksi kallein pelaaja Ousmane Dembélé. Kokoonpanossa on lisäksi myös tammikuussa hankinta Yerry Mina.

Molemmilta odotetaan varmasti pelillistä johtajuutta, mikäli miehet toivovat saavansa kevään aikana suurempaa roolia myös ”tosipeleissä”. Dembélén kausi on ollut pettymys eikä keskuspuolustaja Mina ole mahtunut kolmessa viime liigapelissä edes vaihtopenkille.

Lisäksi joukkueessa nähdään muun muassa Denis Suárez, Paco Alcácer sekä kakkosmaalivahti Jasper Cillessen. Ottelussa sallitaan peräti yhdeksän vaihtoa per joukkue, joten minuutteja lienee luvassa sekä ykkösjoukkueen pelaajille että kakkosjoukkueen näyttöhaluisille lupauksille.

Ottelu on tällä kaudella jo viides Barcelonan ja Espanyolin välinen derby. Barcelona on voittanut aiemmista otteluista kaksi ja Espanyol yhden. Kerran on pelattu tasan. Illan peli alkaa kello 19.45.