Marko Saranlinna on nimitetty Deportivo Alavésin Pohjoismaiden pääkykyjenetsijäksi. Asiasta kertoo suomalaisseura JS Hecules verkkosivuillaan.

Saranlinna on työskennellyt Herculesille ja aiemmin tänä vuonna oululaisseurasta tuli yksi Alavésin satelliittiseuroista. Saranlinnan työnkuvaan kuuluukin myös Herculesin ja Alavésin välinen yhteistyö.

Saranlinnalla on vankka, 20 vuoden kokemus kansainvälisestä jalkapallosta. Viime vuosina suomalaismies on Herculesin tiedotteen mukaan tehnyt eri seuroille kykyjenetsintää Afrikassa.

– Henkilökohtaisesti otan tämän palkintona vuosikausien näkymättömästä työstä mailla tietymättömillä. Olen saanut oppia tien päällä ammatin, johon ei ole olemassa kouluja. Mentorina minulla on ollut yksi alan parhaista, hollantilainen Theo de Jong, jota on kiittäminen paljosta, Saranlinna sanoo.

– Olen nähnyt paljon erilaisia seuroja maailmalla reissatessani, mutta harvan seuran taustat ja visiot ovat tehneet minuun sellaista vaikutusta, kuin mitä Deportivo Alavésin.

– Uskon, että näemme nopeastikin lisää pohjoismaalaisia pelaajia Pohjois-Espanjassa. Siellä arvostetaan koulutusta ja kokonaisvaltaista itsensä kehittämistä yli kaiken ja siksi vanhemmilla tulee olemaan helppo päätös lähettää lapsensa juuri meidän akatemiaamme.