Clarence Seedorfia pidetään yhtenä viime vuosikymmenten parhaista keskikenttäpelaajista koko maailmassa ja yhtenä Hollannin kaikkien aikojen tähtipelaajista. Seedorf voitti komealla peliurallaan Mestarien liigan neljä kertaa ja on ainoa, joka on pystynyt saavutukseen kolmen eri seuran väreissä.

Seedorfin valmentajaura ei kuitenkaan ole erityisen hohdokas. Hän aloitti koutsin työt AC Milanissa tammikuussa 2014, mutta sai seurasta potkut alle viiden kuukauden työuran jälkeen. Seuraavan pestinsä hän sai vuonna 2016 kiinalaisesta Shenzhenistä, mutta siellä potkut tulivat vielä muutamia päiviä nopeammin.

Tätä taustaa vasten Seedorfin nimitys oli La Ligan putoamistaistelussa rypevältä Deportivo La Coruñalta varsin erikoinen, mutta myös rohkea valinta. Eikä se ole toistaiseksi näyttänyt kantavan hedelmää.

41-vuotias Seedorf on luotsannut Deportivoa nyt neljän ottelun ajan, eikä joukkue ole saanut näissä peleissä vielä maaliakaan aikaiseksi. Kaikkiaan Deporin maaliton putki on jo viiden ottelun mittainen. Viimeksi seuran kuiva kausi on venähtänyt näin pitkäksi vuonna 1969.

OptaJose

@OptaJose
5 - Deportivo have failed to score in their last five La Liga games, four of them under Clarence Seedorf, their worst run in the top-flight in the last 49 years (five in 1969). Precipice.

Deportivon kärsiessä maalintekovaikeuksista siltä ovat täydet pistepotit napanneet viimeisissä viidessä ottelussa Real Sociedad (0-5), Real Betis (0-1), Alavés (0-1) ja keskiviikkona Getafe (0-3). Espanyolin Deportivo piti sen sijaan itsekin nollilla.

Aiemmin kauden aikana Deportivoa ovat valmentaneet Pepe Mel ja Cristóbal Parralo. Näiden herrojen valmentamissa 24 ottelussa (2 cup-ottelua mukaanluettuna) Deportivo teki yhteensä 28 maalia.

Seuraavaksi La Ligan toiseksi viimeisenä majaileva Deportivo yrittää maalintekoa lauantaina kotikentällään sarjan yllätysjoukkue Eibaria vastaan.