Muun muassa Portugalin maajoukkuetta ja Real Madridia urallaan valmentanut Carlos Queiroz onnistui luotsaamaan Iranin ensi kesän MM-kisoihin.

Maa on samassa lohkossa Portugalin, Espanjan ja Marokon kanssa, joten arpaonni ei ollut paras mahdollinen. Yksi asia arvonnasta sai kuitenkin Queirozin onnelliseksi: hän ei joudu kohtaamaan Lionel Messin tähdittämää Argentiinaa.

Brasilian MM-kisoissa 2014 Iran oli lähellä venyä tasapeliin Argentinaa vastaan, mutta Messi teki 1-0-voittomaalin lisäajalla.

– Olen aina sanonut, että Messi on poikkeuksellinen pelaaja. Hän ei ole tästä maailmasta. Jos hän olisi ihminen, hänellä ei olisi ollut sitä taianomaista hetkeä siinä ottelussa, Queiroz muisteli vuoden 2014 tapahtumia.

– En yleensä pidä häviämisestä, mutta sen tappion jälkeen en tuntenut oloani negatiiviseksi. Kun jotain niin taianomaista tapahtuu, tietää, että jalkapallolla menee hyvin ja näiden asioiden takia kyseessä on yksi parhaista urheilulajeista katsoa.

– Se hetki oli vielä entistäkin erityisempi, kun maalin teki pelaaja, jonka FIFA:n ei tulisi antaa pelata ennen kuin on todistettu jotenkin, että hän on oikeasti ihminen.