Atlético Madrid tiedotti maanantaina myyneensä Yannick Ferreira Carrascon ja Nico Gaítanin Kiinaan yhteensä noin 40 miljoonalla eurolla (uutinen).

Erityisesti kulmakarvoja nostatti Carrascon lähtö kaukoitään, vain 24-vuotiaana. Carrasco on Belgian maajoukkueen vakiomiehiä ja hän on väläytellyt Atléticossa ajoittain todella näyttävillä maaleillaan ja pätevillä esityksillään.

Vaikka urheilullisesti Kiinaan muutto on askel taaksepäin, uskoo Carrasco yhä mahdollisuuksiinsa päästä mukaan Belgian MM-joukkueeseen tulevana kesänä.

[readmore from=Carrasco-Yannick]

– Päätin lähteä Atléticosta aloittaakseni uuden seikkailun Dalian Yifangissa. Liityn siellä Wandan, Atléticon yhteistyökumppanin projektiin. Tunnen Wandan jo ja tiedän, että se on päättynyt investoida kiinalaiseen jalkapalloiluun, Carrasco kertoi siirtonsa syistä itse julkaisemassaan tiedotteessa AS:n mukaan.

– Ryhmän urheilullinen projekti teki minuun vaikutuksen. Kiinan pääsarja on nousussa, työolosuhteet ovat erinomaiset ja infrastruktuuri moderni. Pelin taso nousee kausi kaudelta.

– Se, että olen kauempana Euroopasta, ei tarkoita, ettenkö haluaisi MM-kisoihin. Teen kaikkeni näyttääkseni valmentajalle, että olen valmis osallistumaan Venäjän MM-turnaukseen Red Devilsin kanssa, Carrasco jatkaa.

Atléticosta tuttu sponsori Wanda ei ole ainoa Carrascon tuttu Kiinassa, vaan myös muiden huippupelaajien läsnäolo vaikutti miehen päätökseen.

– Yhdessä Hulkin, Ezequiel Lavezzin, (valmentaja) Fabio Capellon ja totta kai ystäväni Axel Witselin voin vaikuttaa tämän jalkapallohullun maan pelin kehitykseen.