Barcelonan keskikenttäpelaaja Paulinhon ensimmäinen kausi uudessa joukkueessaan on ollut melkoista vuoristorataa. Ensiksi hänet haukuttiin yhdeksi Barcelonan lähihistorian huonoimmista hankinnoista vaikka hän ei ollut pelannut otteluakaan. Tämän jälkeen brasilialaisen erinomaiset peliesitykset aiheuttivat sen, että hän voitti puolelleen lähes kaikki kritisoijansa. Nyt otteet ovat selvästi heikentyneet ja Kataloniassa on jälleen alettu epäilemään, onko hän tarpeeksi hyvä.

Paulinhon tason laskuun on kuitenkin yksi erittäin hyvä syy. 29-vuotias pelaaja siirtyi Camp Noulle Kiinasta ja siellä sarjakausi pyörii eri aikataululla kuin Euroopan suursarjoissa. Tämä on aiheuttanut sen, että Paulinho on pelannut yli vuoden putkeen.

Paulinhon tämä kausi alkoi Guangzhoun kanssa helmikuussa 2017. Tuon jälkeen hän on pelannut yhteensä 73 ottelussa 5212 minuuttia ilman pidempää taukoa. Otteluista 35 on tullut Barcelonan kanssa, 29 Guangzhoun ja 9 Brasilian maajoukkueen.

Paulinhon tilannetta ei helpota se, että tätä kautta on vielä reilusti jäljellä ja kesäloma on keskivertoa lyhyempi, sillä hän tulee erittäin suurella todennäköisyydellä olemaan Brasilian MM-kisajoukkueessa.

Lähde: Mundo Deportivo