Eurooppa-liigan pudotuspeleihin selvinneestä neljästä espanjalaisjoukkueesta puolivälieriin selvisi tasan puolet. Alkuillasta jatkopaikkansa nappasi Atlético Madrid, ja seuraa sille tekee 16 parhaan joukossa Athletic Bilbao.

Bilbao hävisi oman kotipelinsä Moskovan Spartakille maalein 1-2, mutta nappasi silti jatkopaikan yhteismaalein 4-3. Urheilupuoli jäi kuitenkin täysin tragedian varjoon. Bilbaon ja Spartakin ultrat ottivat ennen ottelua rajusti yhteen, ja hulinoiden seurauksena eräs paikallinen poliisimies menehtyi (uutinen).

Moskovalaisilta maalinteossa onnistuivat Luiz Adriano ja Lorenzo Melgarejo. Athleticin osuman puolestaan teki toppari Xabier Etxeita.

Real Sociedadin eurokausi puolestaan päättyi pettymykseen Itävallassa. La Real oli pelannut kotonaan 2-2 -tasapelin Salzburgia vastaan, ja eurotaival katkesi Salzburgin oltua kotikentällään parempi maalein 2-1.

Israelilainen Munas Dabbur vei Salzburgin johtoon jo 10. minuutilla, mutta toppari Raúl Navas toi puskumaalillaan Real Sociedadin tasoihin 18 minuuttia myöhemmin. Maali oli Navasille kauden ensimmäinen.

Navasista tuli kuitenkin toisella puoliajalla La Realin antisankari. 22-vuotias korealaisväkkärä Hee-Chan Hwang sai Navasin tulistumaan, ja toppari ajettiin suihkuun jälkipelistä.

Pian alivoimalle joutumisensa jälkeen La Realin niskaan tuli toinen kylmä suihku. Maalivahti Geronimo Rulli kaatoi vastustajan, ja tuomari vei pallon pilkulle. Valon Berisha ei erehtynyt, vaan ampui otteluparin viimeisen maalin (4-3).

Iltaa synkensi entisestään Rullin loukkaantuminen tilanteessa. Veräjänvartija ei pystynyt jatkamaan peliä, vaan tolppien väliin juoksi kakkosvahti Tono. Rullin pelaaminen viikonloppuna La Ligassa on epävarmaa.

Eurooppa-liigan puolivälieräparit arvotaan perjantaina. 16 parhaan joukkoon selviytyivät seuraavat joukkueet:

Red Bull Salzburg
Viktoria Plzen
Arsenal
Lyon
Marseille
Borussia Dortmund
RB Leipzig
Lazio
AC Milan
Sporting Lissabon
TsSKA Moskova
Lokomotiv Moskova
Pietarin Zenit
Athletic Bilbao
Atlético Madrid
Kiovan Dynamo