14 miljoonaa euroa. Yksi seurahistorian suurimmista siirtosummista. Niin paljon Villarreal maksoi viime kesänä portugalilaistoppari Rubén Semedosta, joka voidaan jo miltei tuomita yhdeksi kaikkien aikojen flopeista – ainakin siirtosummaan suhteutettuna.

Okei, lihasvammat ovat häirinneet Semedon kautta niin paljon, että hän on päässyt tositoimiin vain viidessä ottelussa. Se on kuitenkin pientä sen rinnalla, että Semedo on pidätetty kolme kertaa viimeisten neljän kuukauden aikana.

Jo aiemmin kauden aikana Semedo oli uhitellut yökerhon portsarille ja heilutellut asetta baarissa. Tuorein tapaus on kuitenkin astetta vakavampi, sillä nyt 23-vuotiasta pahaa poikaa syytetään vapaudenriistosta ja murhayrityksestä.

Villarrealin keskuspuolustaja pidätettiin tiistaina. Torstaina edessä olivat viisi tuntia kestäneet kuulustelut. Niiden päätteeksi tuomari määräsi Semedon vangittavaksi ilman takuita. Syytelista on vaikuttava: murhayritys, pahoinpitely, uhkailu, vapaudenriisto, aseen laiton hallussapito sekä väkivaltainen ryöstö.

BBC Sport

@BBCSport
Villarreal defender Ruben Semedo has appeared in court charged with attempted murder.

Full story➡ bbc.in/2opQokp

Semedon edustaja vakuuttelee pelaajan syyttömyttä.

– Ase, jonka poliisi löysi Rubénin kotoa, ei ole hänen. Rubén on joutunut vitsin kohteeksi. Hän on vakuuttanut, että kaikki selitetään huolellisesti huomenna, ja että poliisi kertoo, kenelle ase kuuluu. Rubén oli tässä tapauksessa uhri, Semedoa edustava Catia Balde kommentoi AS:lle.

– Hänen perheensä ja minä autamme hänet selviytymään tästä vaikeasta hetkestä. Pelaajan uraan jää tästä pidätyksestä paha tahra, sillä hän on nuori urheilija, joka on vasta aloittamassa lupaavaa uraa.

Rikos oman kodin kellaridiskossa

Las Provincias -lehti kertoi vapaudenriistotapauksesta keskiviikkona lisätietoja. Tapaus sattui ylellisessä kaupunginosassa sijaitsevan Semedon kodin kellariin pystytetyssä ”diskossa”. Sieltä löytyi myös uhkailuun käytetty pistooli. Semedon lisäksi syytettyinä ovat tämän serkku sekä kolmas mieshenkilö.

Uhri sidottiin ja lukittiin yhteen Semedon talon huoneista. Häntä hakattiin baseball-mailoilla. Semedo myös painoi pistoolin tämän päätä vasten miestä uhkaillessaan, ja uhkasi katkaista tältä sormen. Uhri sai lukuisia ruhjeita ja mursi nilkkansa.

Uhkailun tavoitteena oli saada uhri luovuttamaan tämän kodin avaimet, ja tässä myös onnistuttiin. Sen jälkeen uhrin luota varastettiin 24 000 euroa, tietokone, useita kelloja ja muita arvoesineitä.

[readmore from=Semedo-Ruben]

Kaksi muuta epäiltyä asuivat yhdessä Semedon kanssa tämän kotona. He ovat paenneet Valenciasta kuultuaan uhrin jättämästä rikosilmoituksesta.

Villarrealilla edessä tappioiden minimointi

Näyttää melko selvältä, että oli oikeuden päätös sitten mikä hyvänsä, on Villarreal tehnyt Semedon osalta surkeat kaupat. Nyt on edessä kova työ selvittää, miten vahingot minimoidaan.

Toiveita Semedon nopeasta kentälle paluusta ”Keltaisen sukellusveneen” leirissä tuskin elätellään, joten seura saa tulla toimeen yhdellä topparilla vähemmän. Eikä uutta voida kesken kauden hankkia.

Säännöt sallivat uuden pelaajan hankkimisen siirtoikkunoiden välissä, jos pelaaja kokee vakavan loukkaantumisen tai jokin seura maksaa tämän ulosostoklausuulin. Pelaajan joutumisesta vankilaan ei sen sijaan säännöissä mitään sanota.

Semedon sopimusta on jäljellä vielä neljä vuotta, ja miehen nettovuosipalkka on noin 1,3 miljoonaa euroa. Villarreal on Marcan mukaan jo alkanut selvittää, miten se voi purkaa Semedon sopimuksen ilman, että se joutuu maksamaan pelaajalleen sopimuksen purkukuluina noin 5 miljoonaa euroa. Tämä onnistunee, jos tuomio tulee, sillä vankilasta käsin Semedo ei voi ammattiaan harjoittaa.

Viime kesänä maksamalleen siirtokorvaukselle Villarreal ei sen sijaan vastinetta saa, jos Semedo todetaan syylliseksi.