Eurooppa-liigan kahdeksalta alkaneet ottelut on saatu päätökseen.

Real Sociedad ja itävaltalainen Red Bull Salzburg päätyivät Estadio de Anoetalla 2-2-tasapeliin.

Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Salzburg sai kulmapotkun. Sociedadin maalivahti Geronimo Rulli hyppäsi kohti palloa, mutta ei saanut näppejään väliin. Peliväline lensi baskiseuran epäonneksi Mikel Oyarzabalin jalkaan, josta se kimposi Sociedadin omaan maaliin.

Álvaro Odriozola pelasti kuitenkin Sociedadin tappiolta 57. minuutilla. Odriozola sai pallon itselleen rangaistusalueen tuntumassa, ohitti ovelasti kaksi pelaajaa ja laukoi pelivälineen voimalla sisään.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä onni potkaisi myös Sociedadia. Kotijoukkue sai noin 20 metristä vapaapotkun, jota asettui ampumaan vaihdosta sisään tullut Adnan Januzaj. Belgialaisen laukaus ei ollut järin tarkka tai voimakas, mutta Salzburgin muurissa oli pallon mentävä aukko, jonka Januzaj onnistui hyödyntämään.

Itävaltalaiset eivät olleet kuitenkaan valmiita luovuttamaan. Lisäaikaa oli takana jo neljä minuuttia, kun Stefan Lainer sinkosi oikealla laidalla baskeilta karkuun. Lainer syötti pallon maalin edustalle Takumi Minaminolle, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä loppulukemiksi 2-2.

Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan ensi viikon torstaina Itävallassa Red Bull Arena Salzburgilla.

Athletic Bilbao taas oli ikävä vieras venäläiselle Spartak Moskovalle hakemalla 3-1-vierasvoiton Otkrytiye Arenalta.

Bilbao käynnisti torstain maalijuhlat jo 22. minuutilla konkarihyökkääjä Aritz Adurizin johdolla. Raúl Garcían loistava läpisyöttö puolen kentän tuntumasta löysi Adurizin, joka ohitti moskovalaisten maalivahdin Artem Rebrovin ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Aduriz pääsi iskemään 39. minuutilla jo illan toisen osumansa. Bilbaon vapaapotku suuntautui Spartakin muuriin, mutta peliväline pomppi siitä suoraan Adurizille, joka jatkoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan kotijoukkueen verkkoon.

Bilbao laittoi ensimmäisen jakson pakettiin hieman ennen taukovihellystä. Spartak Moskova selviytyi vielä baskijoukkueen hienosta vapaapotkukuviosta, mutta pallo onnistuttiin purkamaan vain rangaistusalueen rajalle, josta Mikel Rico pääsi tykittämään vastapalloon. Ricon laukaus ei lähtenyt suurella voimalla, mutta venäläisten maaliviivaa vartioinut puolustaja ei saanut kunnon osumaa palloon, joten nahkakuula jatkoi kulkuaan verkon perukoille.

Spartak ilmoittautui peliin mukaan tunnin kohdalla, kun pallo pelattiin hienon kuvion päätteeksi pilkulle Luiz Adrianolle, joka latasi pelivälineen tulisella laukauksella sisään.

Athletic Bilbaon ja Spartak Moskovan otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina San Mamésilla.