Quantum Pacific Group on ostanut Dalian Wanda Groupin osakkeet Atlético Madridista. Seura tiedottaa asiasta verkkosivuillaan. Kauppa odottaa vielä viranomaisen hyväksyntää.

Tiedotteen mukaan enemmistöosakkaat päättivät, että Wandan 17 prosentin osuus oli parempi myydä jollekin nykyiselle omistajalle. Halukkaaksi ostajaksi valikoitui Quantum Pacific Group, jonka omistusosuus kasvoi nyt 32 prosenttiin. Suurimmat yksittäiset omistukset ovat edelleen toimitusjohtaja Miguel Ángel Gilillä ja puheenjohtaja Enrique Cerezolla.

Wanda jää edelleen Atléticon sponsoriksi. Muutosta esimerkiksi stadionin nimeen (Wanda Metropolitano) ei siis ole tulossa. Omistusosuuksissa muutos sen sijaan on merkittävä, sillä yhtäkkiä Quantum Pacificin omistava Idan Ofer omistaa Atléticosta kolmasosan.

Ofer on 62-vuotias israelilainen miljardööri, joka on sekä perinyt omaisuuttaan että onnistunut kasvattamaan perheyhtiötä. Sekä Israelissa että Englannissa opiskellut Ofer on tunnettu liberaalista suhtautumisestaan Israelin ja palestiinalaisten yhteiseloon.