La Liga on tullut turhan usein tunnetuksi isoista tuomarivirheistä. Tuoreimmat nähtiin eilen illalla pelatussa Valencia derbyssä.

Ensin Coke puski Levantelle maalin. Erotuomari David Medie Jiménez kuitenkin hylkäsi osuman, koska hänen mielestään Valencian José Gayáa oli rikottu tilanteessa. Hidastus näytti hyvin selvästi, että ”rikkoja” oli Gayán joukkuekaveri Gabriel Paulista.

Toinen absurdi tilanne nähtiin ottelun lopussa. Levante-puolustaja Rober Pier ehti palloon ennen Valencian Simone Zazaa, joka törmäsi Roberiin. Hämmentävää kyllä, Jiménez vei pallon pilkulle, ja Dani Parejo naulasi loppulukemat 3-1:een.

Ensimmmäinen tilanne oli päivänselvä tuomarivirhe, mutta oliko toinen? Liikkuvassa kuvassa näyttää siltä, että tuomari oli pihalla kuin lumiukko. Kun tilannetta tarkastellaan kuva kuvalta, tuomio saattoi sittenkin mennä oikein.

Kas näin:

Raúl🏆🦇💯Gargallo 🇪🇸

@raxgargui

Kike Mateu🇪🇸📻📺⚽️🦇📚🏆🏌️‍♂️Instag: kikemateu_

@kike_mateu
El arbitraje del derbi;

-Penalty a Kondogbia no pitado.
-Gol legal de Coke anulado.
-Penalty pitado que no es a Zaza.

Este señor es el mismo que pitó al VCF en Getafe. Este señor no puede pitar ni un minuto más en 1a División.
El penalti a Zaza es penalti. Llega antes al balón. En este fotograma se ve claro. El del Levante ni ha estirado la pierna aún. Me he puesto la repetición 20 veces. Penalti.