Barcelona jäi eilisessä La Liga -ottelussa maalittomaan tasapeliin Getafea vastaan.

Pistemenetys oli Barcelonalle jo toinen peräkkäinen La Ligassa. Viikko sitten Blaugrana tasasi pisteet paikalliskilpailija Espanyolin kanssa. Getafe-pelin jälkeen päävalmentaja Ernesto Valverde kertoi lehdistölle, mikä meni tällä kertaa vikaan.

– Meiltä puuttui tuoreutta ja rytmiä, etenkin ensimmäisellä puoliajalla, Valverde sanoi.

– Getafe on joukkue, joka estää vastustajan pelaamisen. He eivät päästä vastustajaa omalle rangaistusalueelleen. Pelin edetessä me hyökkäsimme enemmän ja enemmän. Yrityksistämme huolimatta emme yltäneet voittoon. He puolustivat rangaistusaluettaan hyvin ja meiltä vähän puuttui terävyyttä.

Valverde antoi ymmärtää, että joukkue alkaa olla La Liga- ja Copa del Rey -urakoinnin jäljiltä väsynyt.

– Meillä on ollut kiireinen kuukausi ja olemme vasta päässeet [Copan] finaaliin.

– Emme voi voittaa jokaista ottelua tai olla aina 100-prosenttisessa vireessä. Siksi tämä alkava viikko ilman [keskellä viikkoa pelattavaa] ottelua tulee meille tarpeeseen.

Barcelona johti vielä hetki sitten La Ligaa 11 pisteellä ennen Atlético Madridia. Kahden pistemenetyksen myötä ero on kaventunut seitsemään pisteeseen.

[readmore from=Barcelona]

– Tämä sarja ei ole koskaan helppo, meidän on tehtävä kovasti töitä. Olisimme halunneet kolme pistettä, mutta tässä on ollut todella kiireinen kuukausi.

– On vain loogista, ettei voita kaikkia pelejään. Aina tulee takaiskuja.

Lehdistö esitti kysymyksiä myös toppariparin pelaamisesta. Barcelonan takalinjoilla nähtiin hyvin poikkeuksellinen keskuspuolustus, sillä Gerard Piquén, Samuel Umtitin ja Thomas Vermaelenin poissaolojen myötä toppariparina pelasivat tammihankinta Yerry Mina ja vasen pakki Lucas Digne.

– He pelasivat erittäin hyvin. Meillä ei ollut puolustuspäässä kovin suuria ongelmia. Pelin edetessä he paransivat otteitaan. Tehtävä ei ollut helppo, mutta he suoriutuivat hyvin. Olen iloinen heidän puolestaan, Valverde sanoi.