Arabian Messi, Egyptin Messi, Käpylän Messi (kuka lienekään..?) ja Korean Messi. Aitoja Messejä on tietysti vain yksi – Barca-tähti Lionel Messi totta kai – mutta lisänimiä on jalkapallossa jaettu maailman sivu. Joko median ristimiä lisänimiä tai sitten kaveripiirin hassutteluja ja itse annettuja.

Yksi näistä ”vale-Messeistä” on Korean Messi Kangin Lee. Lee on vasta 16-vuotias (joskin täyttää jo 19.2. 17 vuotta), mutta kaveri on sen verran lupaava, että pääsarjadebyytti voi tapahtua aiemmin kuin moni uskaltaisi odottaa.

La Ligan nelonen Valencia kohtaa sunnuntai-iltana derbyssä saman kaupungin Levanten, ja Lepakoiden käskyttäjä Marcelino päätti jo nostaa nuoren eteläkorealaisen edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen. Tänään peliaikaa tuskin vielä heruu – eikä mitä todennäköisimmin edes paikkaa vaihtopenkillä – mutta selkeä signaali nuorukaisen kehittymisestä tämäkin askel epäilemättä on.

Kangin Lee on kotimaassaan Etelä-Koreassa suuri idoli, jonka pelaajahistoriikki on hyvin mielenkiintoinen. Hän nousi julkkikseksi jo 8-vuotiaana, kun lahjakkuuskilpailussa etsittiin juurikin ”Korean Messiä.” Vasenjalkainen Lee muutti perheensä kanssa Espanjaan jo vuonna 2010, ja on pelannut siitä lähtien Valencian junioriakatemiassa.

Tekninen taituri on mättänyt Valencian junioreissa maaleja ja pokannut palkintoja. Luonnollisesti myös suurseurojen kiinnostus on herännyt. Vuosi sitten Valencia jatkoikin Leen sopimusta vuoteen 2019, sillä Real Madrid oli jo tehnyt hänelle sopimustarjouksen.

Lee debytoi Etelä-Korean alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa viime lokakuussa ja teki heti ottelussa maalin. Tällä kaudella hän on esiintynyt Segunda B:ssä pelaavan Valencian reservijoukkueen kokoonpanossa kentän puolella kolmessa sarjaottelussa.

Lähde: Marca