Sevilla varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa Copa del Reyn loppuottelussa. Sevilla voitti kotipelinsä Leganésia vastaan 2-0 ja eteni finaaliin yhteismaalein 3-1.

Tasaisen ottelun avaus nähtiin 15. peliminuutilla. Luis Muriel taisteli itsensä pallon kanssa vapaaksi päätyrajan tuntumassa ja siirsi pallon keskelle Joaquin Correalle. Tällä oli helppo työ hoitaa viimeistely loppuun. Maali oli Correalle cupissa jo viides.

5 - Joaquin Correa has scored more goals than any other La Liga player in Copa del Rey this season. Jewel.

Leganésillakin oli ottelussa omat tilaisuutensa, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Jossiteltavaa jää Sevillallekin. Leganésin puolustaja paini toisen jakson puolivälissä Murielin kovin ottein nurin, mutta suhteellisen käsittämättömästi tuomarin pilli ei soinut. Rike tapahtui vain puolisen metriä rangaistusalueen ulkopuolella.

Lopullisen sinetin ottelu sai 90. minuutin terävästä vastahyökkäyksestä. Sandro Ramírez otti haltuun pitkän pystysyötön, jakoi pallon Franco Vazquezille, joka tykitti komean kudin etuylänurkkaan pienen hölkän päätteeksi. Tämä tappoi Leganésin pyristelyn lopullisesti.

Sevilla on ollut finaalissa viimeksi kaksi vuotta sitten. Edellisen kerran se voitti Copa del Reyn vuonna 2010. Sevillan loppuotteluvastustaja ratkeaa torstaina ottelussa Valencia-Barcelona. Loppuottelu pelataan 21. huhtikuuta.

3 - Vincenzo Montella is the third Italian manager to reach the Copa del Rey final, after Carlo Ancelotti in 2014 (champion for Real Madrid) and Claudio Ranieri in 1999 (champion for Valencia). Legacy.