Jalkapallo elää pelaajien ja myös valmentajien siirtohuhuista, mutta liigojen johtohenkilöitä harvemmin liitetään sen suurempiin huhuihin. Nyt Etelä-Euroopasta kuitenkin kantautuu erikoisempi juoruiluja, sillä italialaislehdistön mukaan La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on lähtemässä nykyisestä pestistään Serie A:n johtotehtäviin.

Serie A:ssa suunnitellaan merkittäviä organisatoorisia uudistuksia ja Javier Tebas on italialaisseurojen ykkösehdokas yhteen johtopesteistä. Tebas ja Serie A:n johto ovat tavanneet viime päivinä useita kertoja erinäisten neuvottelujen merkeissä.

Tebas itse myönsi keskustelut La Gazzetta dello Sportille antamassaan haastattelussa:

– Olen saanut tarjouksen ja olen projektista erittäin kiinnostunut. Nyt minun pitää keskustella perheeni kanssa. Päättämme asiasta lähipäivänä yhdessä, Tebas kommentoi AS:n mukaan.

– Rakastan haasteita. Työ ei pelota, vaan inspiroi minua. Siksi Italiasta tullut ehdotus kiehtoo minua.

[readmore from=Tebas-Javier]

Tebasin valinnalle pontta antaa myös Serie A:n TV-oikeuksien myynti espanjalaiselle Mediapro-yhtiölle. Mediapron perustaja ja puheenjohtaja Jaume Roures on Tebasin hyvä ystävä.

AS:n mukaan Tebasille tarjotaan Italiasta nelivuotista työsopimusta, jonka vuosipalkka olisi 1,2 miljoonaa euroa. Lisäksi hän saisi oikeaksi kädekseen haluamansa työtoverin 600 000 euron palkalla.

Tebasilla on La Ligan kanssa vuoteen 2021 saakka voimassa oleva sopimus. Jotkut La Ligan silmäätekevistä haluaisivat jatkaa Tebasin sopimusta, mutta jotkut ovat myös valmiita luopumaan hänestä välittömästi. Ratkaisua asiaan odotetaan jo lähipäivinä.