Barcelona ja Valencia mittelevät torstaina Espanjan cupin eli Copa del Reyn finaalipaikasta. Joukkueiden ensimmäinen cup-kohtaaminen nähtiin viime viikon torstaina, ja silloin Blaugrana kukisti Valencian kotonaan Luis Suárezin toisen jakson rysällä 1-0.

Viasatin selostaja Ville Kuusinen alleviivaa, ettei Barcelonan jatkopaikka missään nimessä ole varma avausvoiton takia.

– Upea ottelu luvassa. 1-0 Camp Noulla ei avausosassa tehnyt mitään selväksi Barçalle. Mestalla kuuluu La Ligan haastavimpiin stadioneihin hakea tulosta, Lepakot saa todellakin kahdennentoista kenttäpelaajan katsomon tuesta, Kuusinen sanoo Laliiga.comille.

– Lisäksi Barçan topparitilanne on taatusti huolenaiheena (Barcelonan managerille Ernesto) Valverdelle. (Gerard) Piqué on loukkaantunut ja Yerry Mina ilmeisimmin debytoi. No, pääsee tekemään sen eittämättä yhdessä La Ligan parhaista hornankattiloista. Jos jätti Mestalla pärjää Valencian paineessa, pärjää missä vaan.

Päivitys juttuun 8.2. klo 0.35. Gerard Piqué on sittenkin ilmoitettu Barcelonan kokoonpanoon.

Mina, 23, siirtyi Barcelonaan tammikuun siirtoikkunassa Brasilian Palmeirasista 11,8 miljoonan euron siirtosummalla. Kolumbialaispuolustajan sopimus Barçaan ulottuu kesään 2023 saakka ja kontrahdissa on peräti sadan miljoonan euron ulosostopykälä.

Valencia joutuu kovan iltapuhteen eteen, jos sarjajohtaja halutaan kaataa. Barcelona on hävinnyt viimeisistä 35 pelistään vain yhden.

– Toki pelkällä yleisön tuella se tulos ei Marcelinon ryhmälle irtoa. Valencian on oltava rohkea, ennakkoluuloton ja prässättävä heti alusta. Alkukauden Valencia olisi papereissani jopa suosikki torstaina, mutta viime viikkoina Valencia ei ole ollut parhaimmillaan.

Valencian peli on tosiaan yskähdellyt pahasti viime aikoina. Viidestä viime pelistä peräti neljä on päättynyt tappioon. On toki huomioitavaa, että kolmessa viime pelissä vastassa ovat olleet Real Madrid, sitten Barcelona ja viimeisimpänä Atlético Madrid.

Valencian ja Barcelonan välinen ottelu alkaa torstaina 55 000 ihmistä vetävällä Mestallalla vasta kello 22.30.

– Jännittävä ilta tulossa joka tapauksessa, ja toivotaan, että alkamisaika ei vaikuta yleisömäärään. Jos Mestalla on täynnä, on tunnelma fantastinen ja pelkästään se riittää syyksi katsoa tämä ottelu, Kuusinen sanoo.

Copa del Reyn välieräparin Valencia-Barcelona toinen osaottelu näkyy torstaina 8.2. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 22.25 alkaen. Ville Kuusisen selostaman ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.