La Ligan jumbofinaalista tylsyyden huippu – Twitterissä kelpo tiivistyksiä: ”Vuohikin oksentaisi”, ”Guantanamon vangeille”…

© Kuva: Getty Images

La Ligan peräpään kaksikko Las Palmas ja Málaga olivat jääneet ennen maanantai-illan ottelua jo 6-7 pisteen päähän putoamisviivan yläpuolella majailevasta Levantesta. Molempien uskoisi janoavan täyttä pistepottia tosissaan, mutta jumbofinaalista tulikin tylsyyden huipentuma. Matkalla Segundaan kumpainenkin?

Ottelutapahtumista ei jäänyt paljoakaan kerrottavaa, mutta onneksemme Twitterin sanasepot osaavat tiivistää illan annin niin hienosti, että täysin tyhjin mielin ei tarvitse nukkumaan mennä. Putoamistaistoa kuvailtiin muun muassa näin:

– Las Palmas ja Málaga antavat mestarillisen oppitunnin siitä, kuinka jalkapalloa ei pidä pelata. Ottelu on täydellisen vaisu. Vaikuttaa aivan baseballilta, jossa parasta on se, mitä TV-kommentaattorit sanovat.

– Kohta on pakko tulla vaihto. Armageddonkin on todennäköisempi kuin maali tässä Las Palmas-Málaga -pelissä. Nesyri, Success, Juanpi?

– Poika, mennään katsomaan Las Palmas-Málaga -peli! – Vihaan sinua, isä

– Sen paremmin Las Palmas kuin Málagakaan eivät ansaitse säilyä pääsarjassa, niin huonoja ne ovat.

– Las Palmas-Málaga saisi vuohenkin oksentamaan.

– Jos Las Palmas-Málagaa katsoo joku, joka ei ole kummankaan joukkueen kannattaja, hän ansaitsee pelkästään parasta.

– Las Palmas-Málagaa näytetään Guantanamon vangeille, jotta heidät saadaan puhumaan.

– Jos et saa unta eikä Diazepamia ole käsillä, niin katso Las Palmas-Málagaa.

– Jos et syö vihanneksiasi, poika, niin näytän sinulle Las Palmas-Málagan.

Kaikkien ylläolevien twiittien kirjoittamisen jälkeen otteluissa kuitenkin nähtiin kuin nähtiinkin maali. Meneillään oli jo 90:s peliminuutti, kun Alen Halilovic ampui vasurillaan pallon maalin alakulmaan. Maalikin oli sopivan haperoitunut ja kuiva kirsikka tähän kakkuun, sillä kuti oli kieltämättä melko heppoinen ja joku tuomari olisi saattanut maalin hylätäkin Las Palmasin paitsiossa olleen hyökkääjän vaikuttaneen mahdollisesti pelin kulkuun.

Las Palmasin 1-0 -voitto saattoi olla jo jonkinmoinen naula Málagan arkkuun, sillä vain harva enää uskoo joukkueen kipuamiseen pudotuspeliviivan päälle. Tämän pelin perusteella sitä ei tee tosin Las Palmaskaan.

Pienenä knoppina mainittakoon, että 17 vuoteen ei Las Palmasin kokoonpanossa La Ligassa ollut ollut ainoastaan yhtä Kanariansaarilta kotoisin olevaa pelaajaa.

Itse pelin tunteikkain hetki nähtiin jo ennen alkuvihellystä pidetyn hiljaisen hetken yhteydessä. Hiljainen hetki vietettiin pari viikkoa sitten menehtyneen Las Palmas -luotsi Paco Jémezin isän muistolle, ja tilanne oli kyynelehtineelle Jémezille selvästi kova paikka.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.