Real Madridin sysimusta kausi jatkui synkkänä edelleen. Sarjanousija Levante teki sankariteon, ja pakotti puolustavan mestarin 2-2 -tasapeliin.

Ohjat ottelussa otti alusta lähtien Real Madrid, mutta ei mitenkään ylivoimaiseen tapaan. Pari ensimmäistä maalipaikkaa avautui laitapakki Marcelolle, mutta johtomaali kirjattiin toisen konkaripuolustajan Sergio Ramosin nimiin.

Kapteeni nousi korkeimmalle 11. minuutilla saadussa kulmapotkussa. Pusku ei ollut järin kova eikä erityisen tarkka, mutta se painui verkkoon Karim Benzeman häirittyä tuloksekkaasti Levanten maalivahti Oier Olazabalia.

Ramos on tehnyt nyt ensimmäisenä puolustajana maalin 14 perättäisellä La Liga -kaudella. Huima saavutus.

14 - Sergio Ramos is the only defender to ever score in 14 La Liga seasons in a row. Leader

Ennen taukovihellystä Levante nousi kuitenkin tasoihin. 42. minuutilla pystysyöttö tavoitti Levante-hyökkääjän, jonka laukauksen Keylor Navas torjui. Maali jäi kuitenkin auki, ja Emmanuel Boateng laukoi yhdellä kosketuksella alanurkkaan La Liga -uransa avausmaalin.

Toisen jakson alussa Realin parhaat tekopaikat syntyivät vapaa- ja kulmapotkuista. Kun puoliaika oli vanhentunut kymmenen minuuttia, Levante pääsi kuitenkin yhden kulmapotkun jälkitilanteesta nopeaan ja vaaralliseen vastahyökkäykseen. José Morales oli hyvin lähellä maalintekoa, mutta Navas torjui vedon päällään kulmapotkuksi.

Pelin viimeiselle neljännekselle siirryttäessä Real Madridin painostus yltyi. Iscon sisääntulo piristi vieraita selvästi, ja omilla vuoroillaan maalintekoa pääsivät yrittämään myös Karim Benzema ja Dani Carvajal. Yhden todellisen gamesaverinkin Levante-vahti Olazabal esitti Sergio Ramosin puskuun.

81. minuutilla Real Madridin yritys palkittiin. Benzema voitti helponnäköisesti kaksintaistelun päätyrajan tuntumassa, syötti taaksepäin Iscolle ja tämä siirsi pallon maaliin. Levanten sinnikäs taistelu oli jäämässä palkinnotta.

Maalin jälkeen nähtiin sellainenkin harvinaisuus, että Cristiano Ronaldo otettiin vaihtoon. Portugalilaisen tilalle juoksi Marco Asensio.

Vain muutamaa minuuttia Madridin johtomaalin jälkeen Levante sai tuhannen euron paikan maalin tekoon. Morales keskitti täydellisesti takatolpalle, mutta Roger Martí puski avopaikasta maalin ohi.

Viimeistän sanaansa kotijoukkue ei kuitenkaan ollut vieläkään sanonut. Pelattiin jo 89. minuuttia, kun Levanten siirtotakarajan hankinta, 33-vuotias Giampaolo Pazzini laukoi pallon Navasin käsien kautta maaliin. Juhlat olivat valmiit.

Lisäajalla maalipaikkaan livahti vielä Luka Modric, mutta maaliin saakka pallo ei päätynyt, ja Levanten uroteko oli valmiina historiankirjoihin. Tärkeä piste Levantelle putoamistaistelussa. Real Madridilta jäi Levante tällä kaudella kokonaan kaatamatta, sillä kauden ensimmäinenkin kohtaaminen päättyi tasapeliin.