On kulunut jo hetki siitä, kun Real Sociedad sai edellisen kerran pisteitä Espanjan pääsarjassa. Joukkue on hävinnyt neljä viime peliään maalierolla 5-11, ja edellinen voitto tuli 20. joulukuuta.

Yhtä huonosti tai jopa heikommin on sujunut viime aikoina Sociedadin perjantai-iltana isännöimällä Deportivo La Coruñalla, joka on pelannut jo kuusi ottelua putkeen voitotta. 21 ottelustaan Deportivo on kerännyt vaivaiset 17 pistettä, Sociedad 23. Deportivo on putoajan paikalla sijalla 18 ja Sociedad kolme sijaa ylempänä.

Asetelmat sarjassa eivät vaikuta kummankaan kannalta suotuisilta, mutta Sociedad on silti viikonlopun käynnistävän kierroksen ennakkosuosikki.

Deportivon edellinen vierasvoitto tuli Copa del Reyssä 29. marraskuuta, kun La Ligassa toiseksi viimeisenä tuskaileva Las Palmas kaatui 3-2. Myös Deportivon tuota ottelua edeltänyt vierasvoitto tuli 30. lokakuuta Las Palmasin vieraana.

– La Real on yleensä ollut Deportivoa vastaan vahvoilla kotonaan. Deportivohan on voittanut viimeksi siellä (Municipal de Anoetalla) helmikuussa 2007, Viasatin selostaja Mikko Innanen taustoittaa Laliiga.comille.

– Matsit ovat olleet aiemmin aika tasapeliherkkiä. Viime kaudella La Real voitti kotipelinsä. Kauden ensimmäisen matsin perusteella, joka pelattiin Deporin kotistadionilla de Riazorilla, voisi odottaa ainakin maaleja.

Hän tietää mistä puhuu. Kauden avauskohtaamisen Sociedad voitti vieraissa 4-2 syyskuussa. Maalirikas kamppailu ratkesi Sociedadin eduksi vasta viimeisellä kympillä, kun Diego Llorente ja Asier Illarramendi onnistuivat molemmat maalinteossa lyhyen ajan sisään.

– La Real on ollut vuosikausia todella kova kotijoukkue. He ovat vähän yskineet nyt. Kaksi viimeistä kotipeliään he ovat hävinneet, toisen niistä Barcelonaa vastaan. Sitäkin he johtivat ensin 2-0, mutta hävisivät sitten 2-4 Barçan nousun jälkeen.

– Kyllä he pystyvät siis pelaamaan hyvin! Barça käänsi sen vasta toisella jaksolla, Innanen tarkentaa.

Sociedad on yhä jatkossa Eurooppa-liigassa. Viime kauden Espanjan liigan kuutonen on sen sijaan Deportivon tavoin ajautunut La Ligan säilymistaistoon. On selvää, että voitto kelpaisi molemmille perjantai-illan taistosta paremmin kuin hyvin.

– Suhteellisen tukalista sarjasijoituksista huolimatta en odota mitään pakittelua. Voisi kuvitella, että tulemme näkemään hyvää, hyökkäävää ja värikästä futista. Kyllä minä ihan vahdikasta perjantai-illan huumaa odotan. Iso sentteri Willian José osaa tehdä La Realille maaleja, ja Deportivokin pystyy sille päälle sattuessaan viihdyttävään futikseen, Innanen sanoo.

Innasen selostama Real Sociedad-Deportivo La Coruña näkyy perjantaina 2.2. suorana lähetyksenä Viasat Sport Premium HD -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 21.55 alkaen.

Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa.