Kanavajätti Viasatin selostaja Mikko Innanen kävi toissa lauantaina lomamatkallaan katsomassa paikan päällä La Ligan ottelun Las Palmas-Valencia.

Tapahtumia ja tunnetta kamppailusta ei puuttunut. Sarjajumbo Las Palmasin 2-1-kotivoittoon sarjataulukon kolmosta vastaan päättynyt ottelu sisälsi erikoisia käänteitä, muun muassa kaksi punaista korttia ja vaihtopelaajan oudolla tavalla saaman varoituksen.

– Valencia johti ottelua heti alkuun Santi Minan maalilla. Mina pamautti vielä avausjaksolla tolppaan, eli Valencia olisi kyllä voittanut sen matsin, jos se olisi mennyt sisään. Sitten tuli kaksi ulosajoa, Palmas sai hurmoksen päälle ja otti henkisesti kovan voiton, Innanen tiivistää.

Innanen kertoi ottelussa käyneestä erikoisuudesta, italialaisen Simone Zazan saamasta varoituksesta.

– Zaza sai varoituksen vaikka ei ollut kentällä, mutta oli kentällä, Innanen heittää.

Mitä ihmettä? Onko tämä kompakysymys?

Antaa futisäänen selittää.

– Simone Zaza lämmitteli kentän laidalla toisella puoliajalla. Valencia oli siis 1-2-tappiolla ja heillä oli todella kova kiire päällä.

– Pallo tuli vaihtopenkkiä kohden ja jäi kentän puolelle. Pallopoika nukkui, ja Zaza meni ehkä pari-kolme metriä kentän puolelle ja potkaisi pallon toiselle puolelle, kun oli rajaheittotilanne. Tuomari tuli hänen luokseen ja antoi kortin siitä, että hän tuli kentän puolelle. En ole tuollaista kyllä muistaakseni nähnyt. Zazakin ihmetteli, Innanen kertaa.

Tultuaan kentälle 74. minuutilla Zaza oli Innasen mukaan jatkuva pelote Palmasille. Vaikka Valencia pelasi selvästi vajaamiehisenä, Zaza sai paniikkia aikaan isäntien alakerrassa.

Innanen on selostanut viime aikoina paljon Valencian ja sen torstai-illan Copa del Reyn eli Espanjan cupin vastustajan Barcelonan otteluita. Marraskuun 26. päivä Innanen selosti 1-1-lukemiin päättyneen La Ligan ottelun Valencia-Barcelona.

– Valencia oli siinäkin pelissä todella hyvä. Rodrigo teki puoli tuntia ennen täyttä aikaa 1-0, ja Jordi Alba, eli entinen Valencian pelaaja tasoitti kahdeksan minuuttia ennen loppua 1-1:een ja pelasti Barcelonan.

Tuon ottelun jälkeen Alba ihmetteli, miksi hänelle buuattiin ja hänen päälleen heitettiin roinaa katsomosta rajaheittotilanteissa. Espanjalaispakki kertoi ottelun jälkeen hoitaneensa omat sopimusvelvoitteensa sillä hetkellä, kun siirtyi Barcelonaan kesällä 2012. Lehtitietojen mukaan Valencian saama siirtosumma oli noin 15 miljoonaa euroa.

Valencia ei kohtaa sarjajohtaja Barcelonaa parhaalla mahdollisella hetkellä. ”Lepakot” ovat hävinneet kaksi viime sarjapeliään, joista viimeisin tuli Real Madridille lukemin 1-4. Cupin jatkopaikka Deportivo Alavésiakin vastaan heltisi vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– Viimeaikaiset otteet kertovat vähän siitä, voisi ehkä vähän kärjistäen sanoa, että he ovat tulossa omalle tasolleen. He ovat ehkä pelanneet vähän liiankin yläkanttiin, Innanen arvuuttelee.

– Molempia seuroja olen viime kierroksilla paljon selostellut. Sen perusteella ihmettelen, jos Barça ei tuota vie. Pelin alku määrittää mielestäni aika lailla kaiken, mutta ei välttämättä, kun katsoo miten Barça on ratkaissut pelejä loppuhetkillä ja toisella jaksolla.

– Pidän Barcelonaa suosikkina, mutta toisaalta Valencia on pelannut kovia joukkueita vastaan aika hyvin. Las Palmas -peli osoitti kuitenkin, että heikkouksiakin on.

Copa del Reyn välieräparin Barcelona-Valencia ensimmäinen osaottelu näkyy torstaina 1.2. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 22.25 alkaen. Mikko Innasen selostaman ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.