Saksalaisseura Borussia Dortmund ilmoitti tiistai-iltana hankkineensa Sergio Gómezin FC Barcelonasta.

Borussia Dortmund

@BVB
🤝 Willkommen beim BVB, Sergio #Gómez!

Borussia Dortmund hat den 17 Jahre jungen spanischen Nachwuchs-Nationalspieler @sergiogm_10 vom @FCBarcelona verpflichtet und mit einem langfristigen Vertrag ausgestattet.
Alle Infos: bvb.de/News/Uebersich…

17-vuotiasta nuorukaista on pidetty yhtenä lupaavimpa 2000-luvulla syntyneistä espanjalaispelaajista. Hän oli kesällä todella isossa roolissa alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa, joka päätyi Espanjan osalta kirvelevään tappioon loppuottelussa. Nyt Gómez on siirtynyt alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukaan.

Seurajoukkuetasolla hän on pelannut lähinnä katalonialaisseuran Juvenil A:ssa, mutta debyytti Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Barcelona B:ssäkin oli tehtynä.

Miksi Barcelona luopui huippulupauksestaan? Koska sillä ei ollut mitään tehtävissä. Gómezilla oli ainoastaan 3 miljoonan euron ulosostoklausuuli, jonka Dortmund aktivoi. Tässä vaiheessa kaikki oli enää kiinni pelaajan omasta tahdosta ja lopputulos kertoo, mikä se oli.