Barcelona ja Borussia Dortmund ovat taas lähdössä kaupoille.

Siinä missä Dortmund viime kesänä myi Ousmane Dembélén ilmeisen vastahakoisesti Barcelonaan, nyt sama on käymässä toisin päin. Barcelona on nimittäin menettämässä yhden suurimmista lupauksistaan Saksaan.

Puhutaan 17-vuotiaasta Sergio Gómezista, jota tituleerataan Dembélén kaltaiseksi lupaukseksi. Yhdistävä tekijä pelaajien välillä on sekin, että molemmat operoivat laitahyökkääjän tontilla.

Useamman espanjalais- ja saksalaislähteen mukaan Dortmund maksaa Gómezin sopimuksessa olevan kolmen miljoonan euron ulosostosumman, ja siinä se. Barcelonan kädet ovat sen jälkeen sidotut. Jos ja kun Gómez ilmeisesti itse haluaa lähteä, Barcelonalla ei ole keinoja asettua poikkiteloin.

Dortmundissa Gómez pelaisi loppukauden tiettävästi U19-joukkueessa. Suunnitelmana on nostaa nuorukainen jo ensi kaudeksi edustusjoukkueeseen.

[readmore from=Barcelona]

Gómez on tällä kaudella pelannut suurelta osin Juvenil A -joukkueessa. Lisäksi pelejä on tullut UEFA:n Nuorten Mestarien liigassa ja onpa Gómez päässyt tammikuun aikana debytoimaan Barcelona B:ssäkin.

Maajoukkuetasolla Gómez debytoi hiljattain Espanjan U19-ryhmässä. Alle 17-vuotiaissa Gómez ehti pelata 22 ottelua, joissa syntyi kahdeksan maalia. Nuorukainen iski ikäluokan MM-finaalissa kaksi maalia Englantia vastaan, joskin Espanja hävisi loppuottelun 2-5.

Barcelona on kokenut nuorten lahjakkuuksien kohdalla takaiskuja monta kertaa ennenkin. Tunnetuimpia tapauksia ovat aikoinaan Arsenaliin lähteneet Cesc Fàbregas ja Héctor Bellerín. Viime kesänä katalaaniseura menetti 18-vuotiaan Jordi Mboulan Monacoon.