FC Barcelona lähtee torstai-illan kotiotteluunsa poikkeuksellisesta tilanteesta.

Blaugrana on takaa-ajaja Copa del Reyn puolivälierien toisessa osaottelussa Espanyolia vastaan. Viikko sitten pelattu avausosa päättyi Espanyolin 1-0-voittoon Oscar Melendon 88. minuutilla tulleella maalilla.

Kaikesta huolimatta La Ligaa suvereenisti johtava Barça lähtee illan otteluun suurena ennakkosuosikkina, uskoo viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Åtvidabergs FF:ssä pelannut Pekka Lagerblom.

– Kyllä nyt luulen, että se tuosta kuitenkin kääntyy Barçalle. Ensimmäinen peli päättyi kuitenkin vaan 1-0. Siinä mielessä en usko, että Barcelona häviää tai tippuu. Sen verran laadukas ja intohimoinen ryhmä, että he varmasti haluavat voittaa sen (cupin) pystinkin kauden päätteeksi, Lagerblom arvioi.

Tällä kaudella toinen espanjalaisjätti Real Madrid ei ole haastanut Barcelonaa La Ligan mestaruudesta. Los Blancosin ero sarjajohtajaan on 20 kierroksen jälkeen huimat 19 pistettä, vaikka Zinédine Zidanen luotsaamalla ryhmällä on toki peli vähemmän pelattuna katalonialaisiin nähden.

Realin vaikea kausi on tullut yllätyksenä keskikenttämies Lagerblomille.

– Mitä nyt muutamia pelejä olen tuossa nähnyt, muun muassa kun Villarreal voitti 1-0, niin kyllähän siinä näkyi, että vähän ehkä heilläkin konsepti on sekaisin. Vaikka on pelimiehiä iso rivi, ehkä siinä ei ole löytynyt tällä kaudella sitä yhteistä säveltä, mikä on ollut heillä parina viime kautena.

– Tuollaiset pienet epäonnistumiset voivat nakertaa, vaikka ovatkin tuon tason pelaajia. Mutta luulen, että heidän kelkkansa alkaa kääntymään ja he tulevat keräämään pisteitä, Lagerblom povaa.

Copa del Reyn puolivälierien toinen osaottelu FC Barcelona-Espanyol näkyy torstaina 25.1. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 22.25 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.