Leganés järisytti hetki sitten espanjalaisen futiksen perustuksia. Historiansa toista kautta pääsarjassa pelaava piskuinen seura kaatoi itsensä Real Madridin Copa del Reyn puolivälierissä.

Leganés voitti toisen osaottelun – vieläpä Santiago Bernabéulla – maalein 2-1. Yhteismaalit kirjattiin 2-2. Leganés eteni välieriin vierasmaalisäännön perusteella.

Real lähti peliin melko suurella riskillä. Alla oli kuitenkin vain 1-0-vierasvoitto avausosasta, mutta silti Zinédine Zidane oli päättänyt jättää Cristiano Ronaldon, Gareth Balen, Marcelon ja Toni Kroosin kokonaan ulos kokoonpanosta. Lisäksi Daniel Carvajal, Casemiro, Luka Modrić ja Raphaël Varane aloittivat penkillä.

Todellinen alkujärkytys oli lähellä, sillä Claudio Beauvue ampui jo viidennellä minuutilla vapaapotkun tolppaan.

Varsinainen shokeeraus tapahtui puolen tunnin pelin kohdalla. Oikeana pakkina pelannut Achraf Hakimi pelasi vähän vaikean syötön Nacholle, joka ei hänkään suoriutunut tilanteesta puhtain paperein. Javi Eraso riisti pallon, otti muutaman terävän askeleen ja tälläsi 27 metristä upean laukauksen yläkulmaan (katso maali tästä).

Erason maali tasoitti yhteismaalit 1-1:een. Tällä tuloksella oltiin siis menossa jatkoajalle. Leganés loi ylipäätään vaarallisempia maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla. Juuri ennen taukoa Beauvue haki akrobaattista saksipotkua, mutta laukaus viuhui metrin verran ohi.

Ensimmäisestä puoliajasta kertoo paljon se, ettei Real onnistunut laukomaan kertaakaan kohti Leganésin maalia.

0 - Real Madrid have failed to register a shot on target in a first half for the second time this season in all competitions, both vs Leganes in Copa del Rey. Short-circuit.

Välittömästi tauon jälkeen tilanne kääntyi. Paljon parjattu Karim Benzema teki oikea-aikaisen pystyliikkeen, sai syötön jalkaansa ja sijoitti viileästi maaliin. Samalla sulkeutui jatkoajan mahdollisuus, ja Real oli etenemässä välieriin.

Vaan jos joku luuli Leganésin luovuttaneen, hän oli väärässä. Kahdeksan minuuttia Benzeman maalin jälkeen Eraso lähetti kulmapotkun, ja Gabriel Pires puski voimalla pallon riman alle. Nyt taas jatkopaikka häämötti Leganésille.

Zidanen oli pakko reagoida tappiotilanteeseen. 69. minuutilla Hakimi ja Marcos Llorente pois, Carvajal ja Modrić sisään.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Benzemalle tarjoutui erinomainen tilaisuus tasoittaa peli. Liike oli jälleen hyvä ja syöttö osui kohdilleen. Tällä kertaa maalivahti kuitenkin torjui Benzeman yrityksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Sergio Ramos puski vaarallisesti kohti maalia – jälleen maalivahti Nereo Champagne torjui.

Benzeman ja Ramosin paikkoja lähemmäs ei Real päässyt. Näin ollen Leganés suurena yllättäjänä Copa del Reyn välieriin. Leganés ei ole koskaan aiemmin edennyt turnauksessa näin pitkälle. Neljän joukossa nähdään myös Sevilla ja Valencia. Viimeisestä välieräpaikasta mittelevät Barcelona ja Espanyol.