Veikkausliigaan noussut Honka vahvistuu La Liga -kokemusta omaavalla keskikenttäpelaajalla. 28-vuotias Javier Hervás pelasi kaudella 2012-2013 Espanjan pääsarjassa Sevillan riveissä. Peliminuutteja kertyi yhdeksässä pääsarjaottelussa yhteensä 155, ja Hervás pääsi näyttämään taitojaan muun muassa vieraspeleissä Vicente Cálderonilla Atlético Madridia ja Santiago Bernabéulla Real Madridia vastaan.

Eniten pelikokemusta 176-senttisellä Hervásilla on Espanjan toiselta sarjatasolta, jolla hän on pelannut kasvattajaseuransa Córdoban, Sabadellin, Hércules Alicanten ja Mirandésin riveissä. Viimeksi Hervás pelasi Segunda B:ssä kolmannella sarjaportaalla Méridan paidassa. Sopimus olisi päättynyt ensi kesänä, mutta se päätettiin purkaa viime viikolla.

Honka on Hervásille kolmas seura ulkomailla, joskin hän on pelannut näistä vasta yhdessä. Hän pelasi Australian A-liigaa Brisbane Roarissa 17 ottelua keväällä 2016.

Sieltä matka jatkui bosnialaiseen Zeljeznicariin seuraavana kesänä. Hervás ei kuitenkaan pelannut Zeljeznicarissa otteluakaan, vaan World Soccerin mukaan sopimus purettiin pikavauhtia katukoirien hyökättyä Hervásin ja hänen vaimonsa lemmikkikoiran kimppuun.

La Vanguardian mukaan vasenjalkainen Hervás ”aloittaa innoissaan matkansa kohti Suomea, jossa hän haluaa näyttää parasta osaamistaan”.

Hervás nähtäneen Hongan paidassa jo Suomen Cupin otteluissa.